KRISTIANSAND: Den sterkt hodeskadede svenske mannen ble torsdag overført fra Oslo universitetssykehus til et sykehus i Uppsala.

— Politiet snakket torsdag med legene på sykehuset i Oslo som ut fra situasjonen ikke gir oss tillatelse til å ha noen samtale med ham. Det betyr at vi må søke kontakt med svenske kolleger som kan avhøre mannen når han er frisk og sterk nok til å møte politiet, sier fungerende etterforskningsleder Petter Sandell ved personavsnittet på Kristiansand politistasjon.

Forlot Kick

Christian Eriksson hadde på seg en slags hatt eller lue da han forlot utestedet Kick klokka 02.30 natt til søndag. Hodeplagget er ikke funnet.

GIKK MED HATT: Svenske Christian Eriksson (27) hadde på seg denne hatten da han var på byen natt til søndag. Han hadde også på seg grå singlet, sort hettejakke og svart og hvitt skjerf.

— Det betyr at denne lua eller hatten kan bidra til ytterligere informasjon i saken, dersom den blir funnet eller noen har sett den ligge noe sted langs den ruten vi antar at han har tatt på vei hjem, sier Sandell. Bildet av Eriksson viser den samme lua han hadde på seg natt til forrige søndag.

— Ut fra opplysningene om at han av og til pleide å kjøpe bakt potet på Torvet, tar vi kontakt med de som har vært på jobb i potetvogna natt til søndag i håp om at vi kan få ytterligere informasjon dersom han har vært innom der. Ellers er vi fortsatt opptatt av å få tips fra publikum som kan ha sett Eriksson etter at han forlot Kick, gikk over Dronningens gate og forbi McDonald’s klokka 02.30 natt til søndag, sier Sandell.

Beskrivelsen

Eriksson snakker svensk, han er mellom 182 og 185 centimeter høy, kraftig kroppsbygning, litt bølget, mørkt blondt skulderlangt hår, muligens i en hestehale, kortbarbert.

27-åringen hadde på seg en sort hettejakke med hvit glidelås, grå singlet under, et pent grått og hvitt skjerf, mørkeblå jeans og lyse sko med rutete mønster i grått og blått.

— Etter at han forlot Kick er politiet usikre på hvor han gikk, men ut fra informasjonen om at han kan ha vært i potetbua på Torvet, kan det tenkes at han har tatt korteste vei hjem over Nedre Torv, og enten gått gjennom Wergelandsparken mot Festningsgata eller gått i Gyldenløves gate opp mot Festningsgata. Derfor er alle observasjoner fra området mellom cirka klokka 02.30 og 03.11 natt til søndag av betydning for å klarlegge hva som kan ha skjedd, sier Sandell.

Våknet fra koma

Portugisiske Tatiana Sota (29), kjæreste og samboer med Eriksson, opplyser til Fædrelandsvennen at 27-åringen våknet fra koma på Oslo universitetssykehus Ullevål tirsdag.

- Nå kan han også puste på egenhånd uten respirator. Han kan ikke gjøre rede for hva som har skjedd og har fortsatt alvorlige skader. Nå trenger vi hjelp av folk som kan ha sett hva som skjedde med ham, sier Sota.

Sota forteller at Eriksson vanligvis kjøper mat på Happy Time i Dronningens gate, eller bakt potet på Torvet.

— Det er veldig mange mennesker ute på denne tiden. Jeg er redd noen vet noe, men ikke sier det. Hvis noen er redde for å snakke med politiet kan de komme med tips anonymt, sier hun.