KRISTIANSAND: — Dette er et ganske stort skritt for menneskeheten, men et lite steg for selveste Kaptein Sabeltann, sa hovedpersonen selv da han seilte inn i Abra Havn.

Deretter fulgte et tjue minutter langt show med Langemann, Pelle, Pysa og de andre kjente figurene fra Kaptein Sabeltanns eventyrverden.

Flere hundre inviterte gjester overvar åpningen av det som er Kristiansand dyreparks største enkeltsatsing. Byggingen av Abra Havn har kostet 200 millioner.

— 9. juli er det 22 år siden den første Kaptein Sabeltann-forestillingen ble spilt i Kjuttaviga. Endelig har kapteinen kommet hjem, sa Terje Formoe.

Blant de inviterte var tidligere dyreparkdirektør Edvard Moseid, som overvar åpningsshowet fra tilskuerplass.

— Før Dyreparken begynte å bygge ut her, fikk jeg en ørret på 5,6 kilo i dette vannet. Når fisken først skulle vike, er jeg glad det var dette den skulle vike plass for, sa Moseid.Konsernleder i Kristiansand dyrepark, Reidar Fuglestad, har jobbet med byggingen av Abra Havn i fem år.

— Nå har vi et tilbud som gjør oss i stand til å tiltrekke gjester i 190 dager hvert år. Det er slutt på tiden da Dyreparken bare var et sommertilbud, sier Fuglestad.