MYE VÆSKE: Det må mye væske gjennom systemet når dagsetapper på seks, sju mil skal overvinnes til fots Foto: Johs. Bj rkeli

BYGLAND/sETESDAL: — Målet er å komme til Hovden lørdag ved 13-tida, like før kameraten min Martin Skaar sykler inn i Hovden sentrum, sier ensmilende Michal Høiby til Fædrelandevennen.

— Jeg går for heder og ære og skal vinne veddemålet med Martin, legger han til.

— Veddemål?

— Ja, i vinter satt vi på ei hytte på Hovden og koste oss. Så begynte kameratene mine å legge ut om at de skulle sykle Color Line Setesdal Tour til våren. Er vel ikke så mye å være imponert over. Hadde de

Når dette leses er Michal Høiby fra Kristiansand på gåtur fra Kristiansand til Hovden. Strekningen er på ca. 22 mil og turen er resultatet av et veddemål. Underveis har 28-åringen selskap av musikk og lydbøker, samt gode råd og oppmuntring fra samboeren som er lege. Foto: Johs. Bj rkeli

enda prøvd å gå fra Kristiansand til Hovden på fire dager, så hadde det vært noe å skryte av, sa jeg – og dermed var det gjort, sier Høiby, statsautorisert revisor av yrke, med keeperbakgrunn fra Vigør, pluss jevnlig trening som grunnlag for langturen.

Halvveis

Det var torsdag ettermiddag at Høiby tok seg tid til en liten pause i en skyggefull del av veikanten like sør for Ose i Bygland for å snakke litt med Fædrelandsvennen. Da hadde han gått hele dagen fra Revsnes Hotel på Byglandsfjord med Rysstad om lag 6,5 mil lenger nord som mål. Dagen før hadde han vandret 7,3 mil, fra jernbanestasjonen i Kristiansand til Byglandsfjord.

— Nå er jeg godt og vel halvveis. Når jeg kommer til Rysstad, har jeg bare et par lette etapper igjen til Bykle, og derfra til Hovden lørdag, sier han mens han innrømmer at han kjenner det i leggene når han står stille også.

Solfaktor 50

— Hva er den største utfordringen?

— Det har gått ganske greit. Litt smerter i leggene. Får nok en liten betennelse når jeg er ferdig med turen. Men jeg får gode råd underveis av samboeren min. Hun er lege. Hun står klar til å ta i mot meg på Hovden også. Litt solbrent er jeg også blitt. Det har ikke vært mye skygge på turen, men etter at jeg tok i bruk solfaktor 50 på utsatte steder som nakke og legger, går det bedre. Jeg må selvsagt drikke mye.

Fantastisk natur

— Været er nesten for godt?

— Ja, Og så er det slik en fantastisk natur her. Det er så fredelig og stille. Det er nesten så man må vurdere å flytte opp hit, sier Michal Høiby før han vinker adjø og har ”bare” snaut 10 mil igjen før han kan le godt av kompisen som bare syklet til Hovden.