BYKLE: Den bortkomne 74-åringen hadde vært savnet i omkring seks — sju timer da hun ble funnet kald og vått ved Kroktjørn øst for Bykle grend nord i Setesdal.

Svigersønn varslet

Det var svigersønnen til kvinnen som varslet politiet om at kvinnen hadde gått seg vill i terrenget. Mannen opplyste at svigermoren var i ferd med å ta seg inn til en hytte i området da hun gikk seg vill i svært dårlig vær.

— Han opplyste at savnede i utgangspunktet skulle gå en strekning på omkring 3 til 3,5 kilometer, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland til fvn.no.

Klokken 01.07 var politiet i kontakt med 74-åringen på mobiltelefon.

— Hun opplyste da at hun ikke frøs veldig mye og hadde satt seg ned for å vente på letemannskaper. Kvinnen forsøkte å beskrive terrenget rundt seg slik at det var noenlunde mulig for kjentfolk å fastslå hvor hun var, opplyser Steinsland.

Funnet i god behold

Tre kjentmenn dro ut i terrenget for å lete etter kvinnen. Det ble også satt inn letemannskap med hunder.

— Klokken 03.09 ble det opplyst at kvinnen var funnet i god behold. Det viste seg at det var en sprek og oppegående kvinnen som var savnet. Hun var imidlertid kliss våt og frøs derfor veldig, opplyser Steinsland.

Det ble rekvirert helikopter for å hente kvinnen ut av terrenget. Men på grunn av dårlig vær, klarte ikke helikopteret å lande i området. Kvinnen ble derfor brakt ut av letemannskapene.

— Mannskapene var ikke nede før klokken 05.27 torsdag morgen. Det lange oppholdet i regn og dårlig vær førte til at kvinnen ble sterkt nedkjølt, sier Steinsland.