KRISTIANSAND : — Det viste seg allerede i løpet av kvelden i går at det var ikke noen grunn til å seile i dag, sier linjedirektør Odd Grønberg i Color Line til fvn.no.

Kraftig vind førte til at det ble besluttet allerede i går kveld å kansellere seilingen fra Kristiansand til Hirtshals i dag klokken 08 og returseilingen fra Hirtshals til Kristiansand klokken 12.15. Godt og vel 500 gjester skulle ha vært om bord ferjen begge veier.

Flere av dem fikk beskjed fra ferjeselskapet i går kveld om at seilingen deres ville bli innstilt.

Håper det gir seg

Nå håper Grønberg at ferjen kan seile over Skagerrak i løpet av dagen.

— Vi håper det gir seg til halv fem seilingen i ettermiddagen, men vi er ikke sikker, sier Grønberg, som følger værvarselet med argusøyne i timene framover.

Han kan imidlertid måtte vente. Ifølge vakthavende meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt, skal det blåse friskt ute på Skagerrak både i dag og i morgen.

Vindkast på 20 meter per sekund

— Det blåser sterk kuling fra sørvest og den vil nok stå på mer eller mindre i dag og i morgen, opplyser Mentzoni til fvn.no.

Vindkastene er tirsdag formiddag oppe i 15-20 meter per sekund.

Fram til i morgen vil vindkastene svinge friskt mellom sterk og stiv kuling. Noe som tilsvarer alt annet enn en behagelig seilas over Skagerrak.

Også i Kristiansand og på Kjevik river det godt i vinden.

— Det siste fra Kjevik var frisk bris og vindkast på 14-17 meter per sekund, så det river godt, bemerker meteorologen.

Fjord Cat innstilt

Også Color Lines fjerje i Larvik er innstilt på grunn av værforholdene.

— Vi måtte gjøre det samme med Superspeed 2 i Larvik, så vi har ikke forbindelse til Danmark for øyeblikket, opplyser Grønberg.

Også Fjord Lines hurtigferje Fjord Line Express er innstilt.

På ferjens hjemmeside opplyses det om at ferjeavgangen klokken 08.45 fra Kristiansand og fra Hirtshals klokken 11.45 er kansellert.