DRAP: Constansa Hernandez ble drept i en leilighet i Østerveien i januar. Nå er tiltalen mot hennes 22 år gamle ekskjæreste klar. Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: 22-åringen skal i følge tiltalen ha drept Constansa Hernandez(20) under særdeles skjerpende omstendigheter i vinter.

I tiltalen er det beskrevet hvordan han med en svært mange knivstikk skal ha drept sin tidligere kjæreste. Drapsvåpenet var en kokkekniv.

– Et stort antall knivstikk ble trolig påført henne etter at døden inntrådte, skriver statsadvokat Jostein Johannessen i tiltalebeslutningen.

Constansa Hernandez Foto: Christian Johannessen

Det var natt til søndag 9.januar i år den 20 år gamle studenten ble funnet drept i en leilighet i Østerveien i Kristiansand. På bakgrunn av informasjon som politiet fikk på åstedet ble den tiltalte mannen pågrepet samme natt, ikke langt unna drapsstedet.

Husker ikke

Mannen har vært i politiets varetekt siden januar i år. Kort tid etter pågripelsen ble han overført til psykiatrisk avdeling på Sørlandet sykehus, men i sommer ble han flyttet til Kristiansand fengsel.

– Min klient husker fortsatt overhodet ingenting fra drapshandlingene, men skjønner at han er gjerningsmannen uti fra opplysningene som foreligger, så han var forberedt på at det kunne komme en slik tiltale, forteller den 22 år gamle mannens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen til fvn.no.

– Problemet er at han ikke kan erkjenne straffskyld så lenge han ikke husker noe, forteller forsvareren.

Søndervik Johnsen forteller at hans klient ikke prøver å rømme unna noe ansvar og har gjort forsøk på å gjenskape kvelden for å få hukommelsen tilbake, men uten resultater.

– Han er fullstendig klar over at han må stå til ansvar for det han har gjort.

Sakkyndige leger har konkludert med at den drapstiltalte verken var psykotisk eller bevisstløs på det tidspunkt han knivstakk Hernandez.

Rettsak i høst

Det er Statsadvokatene i Agder som har tatt ut tiltale mot mannen. Sannsynligvis skal straffesaken behandles i Kristiansand tingrett i løpet av høsten.

Forut for drapet hadde tiltalte, avdøde og en rekke andre ungdommer hatt vorspiel i en leilighet i Østerveien. Alle de andre festdeltakerne hadde forlatt leiligheten da drapet fant sted. Etter drapet ringte 22-åringen til sin bror og en venninne og fortalte at han hadde knivstukket Constansa Hernandez.