LILLESAND: En okse likte særdeles dårlig å bli brakt til slakteren torsdag formiddag. I stedet for å gå rolig inn ved Jens Eide Slakteri ved Tingsaker i Lillesand, løp den vestover mot Kristiansand.

— I forbindelse med at den skulle leveres til Jens Eide Slakteri, stakk den ned på E 18 og løp i retning mot Kristiansand i motgående kjørefelt, opplyser operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

På E18 hadde oksen få muligheter til å rømme.

— Den kom seg verken til høyre og venstre på grunn av viltgjerdet. E 18 ble nærmest som en bås for den, sier operasjonslederen.

- En svær stut

Henrik Schrøder møtte oksen om lag 500 meter øst for avkjørselen til Tingsaker i Lillesand like etter klokken 11. — Den løp fra Tingsaker i retning Kristiansand. Det var en skikkelig svær stut, sier Schrøder til fvn.no.

— Den kom i fullt firsprang mot oss, rett imot kjøreretningen, advarte Schrøder, som var på vei til Arendal.

En annen bilist, Bjørn Elgvin, var på vei mot Lillesand.

Foto: Bjørn Elgvin

Kom tett på— Da kom dette dyret mot oss. Kona ble fascinert, så vi tok av og kjørte den andre veien tilbake. Da fikk vi oksen rett imot, forteller Elgvin.

Det løpske dyret kom svært tett på, uten at paret ble bekymret av den grunn.

— Den virket ikke hissig, men var en kraftig rase. Egentlig så den ikke ut til å ha helt peiling på hvor den skulle. Men den holdt seg til veibanen, forteller Elgvin, som ler litt av det hele.

Farlige situasjoner

Det oppstod imidlertid enkelte potensielt farlige situasjoer ved at noen bilister stoppet, og andre var uoppmerksomme på dyret i veien. Etter hvert observerte Elgvin en mann komme løpende med et skytevåpen. Han hoppet over midtrekkverket for å komme fram til oksen.

— Jeg skjønte det måtte gå den veien, sier Elgvin.

Klokken 11.35 opplyste Statens vegvesen til fvn.no at oksen var skutt.

— Slakteriet sendte ut folk for å avlive den. Oksen ble skutt med en rifle ved Storemyr, ikke langt unna avkjørselen til Birkeland, sier operasjonsleder Per Lauvnes.

Oksen hadde da løpt drøye tre kilometer.

Den ble lagt på tilhenger etter at den ble skutt, og brakt tilbake til slakteriet.

Ingen personer kom til skade i hendelsen.

— Det er ikke meldt om skader på verken personer eller kjøretøy, sier Lauvnes.