KRISTIANSAND: Mens mannen deltok i minnestunden for en avdød venn torsdag ettermiddag, forsvant bilen som stod parkert utenfor Oddernes menighetshus.

— Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, men på mange måter var dette en omtenksom tyv. Da vedkommende stjal bilnøkkelen fra jakken min som hang i garderoben i kjelleren, tok hun eller han av husnøkkelen min og la den tilbake i jakkelommen, sier mannen, som ønsker å være anonym, til fvn.no.

- Lett gjenkjennelig

Det spesielle biltyveriet ble meldt inn til politiet klokken 17.53. Ifølge operasjonsleder Hans Petter Osaland er bilen en sort Skoda. Politipatruljene er bedt om å holde utkikk etter bilen, som bør være lett gjenkjennelig.

— Den har reklame på panseret, opplyser Osaland.

— Bilen tilhører sønnen min som er aktiv idrettsutøver. Bilen er derfor full av sponsormerker, forteller faren, som lånte bilen da han deltok i minnestunden.

Lommeboken lå i bilen

Han fikk raskt sperret alle bankkort som lå i lommeboken, meldt bilen stjålet og fikk ordnet med leiebil.

— Det morsomme er at jeg før minnestunden tenkte at verdisaker kanskje ikke ville være trygge i garderoben, og la derfor lommeboken i bilen, sier mannen.

Det deltok 30 personer under den to timer lange minnestunden i menighetshuset. Dørene til lokalet skulle egentlig være låst, men var åpne fordi folk kom og gikk.