BOM STOPP: Her stanser ferden mot jakthytta som Atle Nygård holder på å renovere. Hvordan veien skal ryddes, er høyst uklart.
UR: Stedet heter Urdalen. Nå er veien også en del av ura, etter at hele fjellsida over Atle Nygård raste ned.
HØYT: Ei hel fjellside har rast ned på denne skogsveien. Atle Nygård står på en av de gigantiske fjellblokkene som ligger over veien.
ANDRE SIDEN: Her er andre siden av raset, der veien fortsetter mot hytta noen hundre meter lenger inne.
ANDRE SIDEN: Her er andre siden av raset, der veien fortsetter mot hytta noen hundre meter lenger inne.
HYTTA: Her er hytta som ligger innenfor raset. Nå stanser all renovering opp, siden det er helt umulig å frakte materialer forbi raset.
GIGANTISK: Steinblokkene er enorme og dekker cirka 30 meter skogsvei. Steinblokkene rager også høyt som hus.
VIDERE: Atle Nygård er ikke sikker på hvordan de digre steinene skal fjernes.
STOPP: Her hjelper ikke firehjusltrekk.
STORT RAS: Hele fjellsida har rast ned på skogsveien.
STORT RAS: Hele fjellsida har rast ned på skogsveien.

LILLESAND: — Hadde bilen stått der inne, hadde jeg ikke fått den ut før neste år en gang. Jeg er der veldig ofte, så jeg kunne godt ha blitt sittende fast der, sier Atle Nygård.

For noen dager siden kom faren hans kjørende på skogsveien på eiendommen han eier. Den leder til en gammel jakthytte som Atle Nygård holder på å restaurere. Turen fikk en bråstans, for å si det mildt.

— Raset er gigantisk. Helt enormt. Steinblokkene er som campingvogner. Jeg har aldri sett noe sånt. Det ser ut som bilder fra en film, sier Nygård.

30 meter begravd

Stedet heter Urdalen, og ligger i nærheten av E 18 i Høvåg. Samtidig føles det som en helt annen verden, fjernt fra sivilisasjon. Og nå ligger cirka 30 meter skogsvei begravd i steinblokker, som tårner seg opp som hus. Raset har ingen hørt noe til, men Nygård tror det må ha gått torsdag. Selv var han sist på jakthytta tirsdag. Nå aner han ikke hvordan de skal få ryddet veien.— Vi får enten vente på en ny istid eller så må vi bruke dynamitt. Ikke bare greit det heller, i denne ura her, sier Nygård, og ser opp på steinrøysene som fortsatt ligger oppover sidene i den bratte dalen.

Jakthytta som ligger ved enden av veien, er en del av en gammel gård som heter Uldalen. Denne hytta leide Gabriel Scott, og han skrev blant annet "Jagtjournalen" her. Selv om Nygård ikke skjønner helt hvordan han skal få ryddet veien, ser han for seg at det er lettere enn på Gabriel Scotts tid.

— Hadde et slikt ras gått da, hadde denne gården blitt liggende øde. Mitt restaureringsarbeid stopper også opp fram til veien er ryddet, sier han.

Ingen savnet

Veien blir en del brukt som turvei, og familien Nygård går her på elgjakt.

— Det kunne jo gått skikkelig galt om noen var i området?

— Ja, det kunne det. Men såvidt jeg vet, er ingen savnet, sier Nygård.