GRIMSTAD: Politistasjonssjef Terje Gundersen ved Grimstad politistasjon bekrefter torsdag morgen til NTB at kvinnen er siktet for forsettlig drap på sin far og drapsforsøk på sin mor.

Kvinnen ble pågrepet ved Joker i Holvika, omtrent én kilometer i luftlinje fra åstedet i Østerhus, kort tid etter politiet fikk melding om saken ved 19-tiden. Sent onsdag kveld ble 35-åringen kjørt til Kristiansand.

Sørlandet sykehus Arendal opplyser torsdag morgen at den 75 år gamle kvinnen, som er mor til den siktede, er operert.

— Tilstanden er stabil. Hun er utenfor livsfare slik som tilstanden er nå, sier Ole Willy Gundersen, vakthavende på kirurgisk avdeling.

Torsdag skal den siktede kvinnen avhøres av felles kriminalenhet.

Politistasjonssjef Terje Gundersen ved Grimstad politistasjon bekreftet overfor Fædrelandsvennen ved 01.00-tiden at det er datteren i familien som er siktet for drap på far og knivstikking på mor.

Motivet for drapet er ukjent.Alle pårørende skal ikke være varslet om mannens dødsfall.

Siktet for drap

35-åringen er siktet for drap og politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet til å gjelde drapsforsøk.

Vi har en person som er død og en annen som er alvorlig skadet. Den skadede er operert og tilstanden skal være stabil

— Det kan det bli snakk om. Vi har en person som er død og en annen som er alvorlig skadet. Den skadede er operert og tilstanden skal være stabil, sier Gundersen.

(Les mer under bildet)

Politiet avsluttet ved 5-tiden undersøkelsene ved huset i Moneveien. Politisperringene hang to timer fortsatt oppe. Foto: Jan Oddvar Eide

Den siktede kvinnen hadde onsdag kveld ikke fått oppnevnt noen advokat.— Hun vil først bli vurdert av lege, sier Gundersen.

- Kjøpte kniven i dag

Politiet har beslaglagt en kniv, som ble sikret av den første patruljen som kom til åstedet. Kvinnen skal ha opplyst til politiet at hun kjøpte kniven tidligere på dagen.

Hun har sagt at hun kjøpte kniven i en butikk i dag. Hva slags kniv det er kan jeg ikke svare på akkurat nå

— Hun har sagt at hun kjøpte kniven i en butikk i dag. Hva slags kniv det er kan jeg ikke svare på akkurat nå, sier Gundersen.

Både den avdøde 76-åringen og hans 75 år gamle kone skal ha blitt knivstukket inne i sin egen bolig. Den hardt skadede 75-åringen kom seg over til nabohuset, hvor hun ringte etter hjelp.

Kvinnens ektemann ble erklært død kort tid etter at politiet ankom, mens kvinnen ble fløyet til Sørlandet sykehus Arendal.

Ingen andre involvert

Ifølge politiet er de ikke på utkikk etter flere mistenkte.

— Så vidt meg bekjent, har det ikke vært flere involvert, sier Gundersen.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 19.04, da kvinnen ringte AMK.