KRISTIANSAND: Agderposten vant prisen for årets sak og prisen for årets feature, mens Fædrelandsvennen vant pris for årets bilde. Utdelingen av Sørlandets pressepris foregikk i kveld på Ernst hotell, under Agder Journalistlags årsmøte.

Fotograf Kjartan Bjelland tok årets bilde i forbindelse med reportasjereise til Kenya, i Mathare-slummen. Sammen med journalist Tarjei Leer-Salvesen skrev han om konflikten mellom MYSA og Strømmestiftelsen. Her er deler av juryens begrunnelse:

"Bildet formidler vitalitet versus resignasjon. Det er en sterk kontrast mellom en målrettet ung gutt som representerer håp og de tiltaksløse mennene i bakgrunnen. "

Agderpostens Pål Yngve Berg vant prisen for årets sak for en artikkelserie om banksjefen i Vegårshei, som er siktet for grov økonomisk utroskap.

Juryen sier dette om saken:

"Gjennom 20 avisartikler til nå har Pål Yngve Berg vist at 80 Terrabanker, som Vegårshei sparebank var en del av, har et saksbehandlingssystem som muliggjør storsvindel, at to banksjefer har misbrukt dette, at en styreleder gikk av i hemmelighet, og Pål Yngve har gjennom tekst og bilder dokumentert låneavvik med falske klipp og limdokumenter, i et omfang som førte til at nasjonale medier også kastet seg over saken."

Årets feature-pris gikk til Agderpostens Synnøve Skeie Fosse for reportasjen om Sevan Marine-dramaet. Slik begrunner juryen prisen:

"Reporteren har opparbeidet seg tillit. Hun får være med inn i de innerste rom rett før viktige beslutninger fattes. Gjennom langvarig tilstedeværelse, solid håndverk og et godt språk gir reporter og fotografer oss et nyansert bilde i fullformat av det som foregår i maktens rom. Resultatet blir en pregreportasje av sjelden høy kvalitet."