KRISTIANSAND: Resultatet er at Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) nå legger ned totalforbud mot grilling i skog og mark.

Helge Zachariassen. Foto: Vegard Nekstad

– Det er tørt og mye vind og det vil fortsette. Derfor legger vi ned forbud mot all grilling og «kosebål» i skog og mark, sier Helge Zachariassen, leder ved beredskapsavdelingen i KBR, overfor fvn.no.Det er ikke ventet noe nedbør i Kristiansand de neste ni dagene. Kombinert med sol og høye temperaturer kan det øke skogbrannfaren ytterligere.

Gjelder flere kommuner

Forbudet som KBR nå legger ned gjelder i Kristiansand, Lillesand, Birkenes, Vennesla, Søgne og Songdalen. Foruten bål og grill i skog og mark, totalforbys også all bråtebrenning.

– Det er lenge siden det kom regn og det er utrolig tørt i bakken. Man kan jo se i blomsterbed at det er veldig tørt, sier Zachariassen.

De siste dagene har det vært flere skogbranner i Lister-regionen. Rundt Kristiansand har brannvesenet kun vært ute på mindre hendelser.

”Det er lenge siden det kom regn og det er utrolig tørt i bakken.

Helge Zachariassen, KBR Nest høyest i landet På den såkalte skogbrannindeksen fra Meteorologisk institutt er det bare i Hamar at skogbrannfaren anses for å være høyere enn i Kristiansand.

Meget høy skogbrannfare markeres med verdien 70 på skalaens indeks. I Kristiansand er faren beregnet satt til 96 på skalaen onsdag.