ARENDAL: — Dette er bedre enn på lenge, og mer enn forventet, opplyser pr-sjef Christian Storjord i Sørlandets Båtmesse.

Mellom 16.000 og 17.000 besøkende betyr opp mot 600.000 kroner i inntekter til arrangøren, Trauma idrettslag.

Flere selgere vil ikke oppgi tall, men arrangørene melder om bedre salg enn i fjor – og at man er tilbake på nivå fra tidligere, gylne tider. Trenden er imidlertid mindre og billigere båter.

Finanskrisen skyllet stygt over båtbransjen, men nå meldes det om at en ny oppgang er på vei. Salg og interesse er vesentlig bedre enn for ett år siden, fremdeles på et lavt nivå, men man håpet å selge båter for tre-fire millioner kroner i løpet av helga.

— Mange kommer jo for å se, og så kommer lysten sigende etter hvert. Messa er viktig for salget utover hele sesongen. Målet vårt er jo å tenne drømmer som ikke lar seg slukke, slik at vi kan få solgt noe i ukene som kommer, sier Helge Josephsen i Grimstad Båtsenter.

70 utstillere viste 140 båter, alt fra rene skip til flere millioner, til fiskebåter, trebåter og de nye og stadig mer populære rib-ene. Tendensen er mindre og billigere og mer praktiske båter enn før. Flere og flere ønsker båter de kan bruke hele året.

Sørlandets Båtmesse åpnet for 30. gang lørdag formiddag, og etter få timer hadde 4000 mennesker kommet seg ut på bryggene i Pollen. Et fantastisk vær skapte herlig stemning på de mange hundre stolene ved alle fortausrestaurantene.

550 frivillige var i sving under helgens arrangement.