Røyken veltet ut av eneboligen da brannen var på sitt verste. Foto: Irene Svozilik
Denne boligen langs Eidsåvegen ble tirsdag ettermiddag totalskadet i brann. Foto: Vegard Nekstad

SONGDALEN: — Vi driver fortsatt etterslukking på stedet. Selve huset er utbrent og totalskadet, men vi har fått skjermet uthuset og mellombygget, opplyser vakthavende brannsjef Johnny Flæte til Fædrelandsvennen like før klokken 19 tirsdag kveld.

Et mannskap på opp mot sju mann vil tirsdag kveld drive etterslukking etter den volsomme brannen som startet i eneboligen på Eidså i 12.30-tiden..

— Vi vil drive etterslukking så lenge det er nødvendig, sier Flæte.

Brannvesenet har fortsatt to tankbiler i aksjon på stedet.

— Den ene går i skytteltrafikk og fyller den andre, sier han.

Godt over seks timer etter at den voldsomme brannen startet i en enebolig på Eidsåvegen på Nodeland, holder brannmannskapet fortsatt på med etterslukking.

— De har flere timers arbeid framfor seg, sier politiets innsatsleder Terje Erkleiv.

To tankbiler har tidligere kjørt i skyttetrafikk for å sørge for nok vann til slukkingen på stedet.

Huseier Øvind Eidså oppdaget brannen da han var på vei hjem fra heia for å spise. Etter å ha varslet brannen måtte han bevitne huset og alle eiendelene i det, forsvinne opp i røyk. Foto: Irene Svozilik

Brannen ble meldt omkring klokken 12.30 tirsdag formiddag. Det var huseier selv om oppdaget brannen. Han var ute på heia like ved huset da brannalarmen begynte å pipe. Boligen skal raskt ha blitt overtent og Fædrelandsvennens reporter på stedet forteller at det er så mye røyk at man tidvis ikke kan se boligen i all røyken.

Ingen personer oppholdt seg i huset da brannen startet.

— Heldigvis var det ikke folk inne i huset. Det var et par geiter inne i låven, men de har det bra, opplyser politiets innsatsleder på stedet, Terje Erkleiv til Fædrelandsvennen.

Innsatsleder Terje Erkleiv. Foto: Irene Svozilik

Utrykningsleder Dag Sørensen ved KBR Vennesla forteller at brannvesenet har hatt store utfordringer med å få tilført nok vann til slukningsarbeidet.

— Det er ikke lagt opp vann i området, så vi har to tankbiler som kjører i skytteltrafikk mellom et tjern og brannen for å bistå med nok vann, sier han til Fædrelandsvennen.

Ved 13.50-tiden kom det fortsatt store mengder røyk fra huset og tidvis kunne man se flammer stikke ut av taket på huset. Utrykningsleder Dag Sørensen opplyste da at de ikke hadde kontroll på brannen, som til stadighet blusset opp og tidvis tok seg gjennom hustaket.

Det ble sendt både røykdykkere, politi og ambulanse til stedet da brannen ble meldt.

Sleipt vinterføre og bratte bakker gjorde at brannbilene måtte skoes med kjetting for å ta seg fram til stedet.

Ifølge Erkleiv vil området bli sperret av tirsdag kveld og trolig undersøkt av teknikere på onsdag, dersom det lar seg gjøre. Brannårsaken er så langt ikke kjent.