AGDER : Operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt kan fortelle om nok en travel helgenatt for politiet med fyll, vold og vandalisme.

– Det er heldigvis ikke snakk om like alvorlige hendelser som natt til lørdag, men våre folk har hatt hendene fulle i hele natt, sier han til fvn.no.

LES OGSÅ: Angrep person med kniv på byen – Knekte så nesa på politistudent

– Er det julebordsesongen som har ført til denne økte nattlige aktiviteten?

– Det er enkelte her som har vært inne på tanken, men det er vanskelig å si sikkert hva det skyldes, sier Kvitne.

Operasjonslederen kan fortelle at 20 personer måtte overnatte i arresten i Kristiansand over natten, mens 10 måtte det samme i Arendal.

– Det har vært godt belegg i arresten med nærmest fullt hus både her i Kristiansand og i Arendal, sier han.

Her er nattens politilogg

**KRISTIANSAND: Slåsskamp

23.51:** Vitner melder om en gjeng ungdommer som går til angrep på tilfeldig forbipasserende ved rutebilstasjonen. Politiet sender to patruljer til området, men det er stille og rolig da de kommer til plassen.

**KRISTIANSAND: Hærverk

00.09:** En melder ringer inn og forteller at han observerer at en mann knuser rutene på en bil. Vitnet peker ut mannen for politiet som oppdager at mannen også blør kraftig fra den ene armen. Patruljen stopper blødningen og mannen får først en tur innom legevakten før arresten venter.

**KRISTIANSAND: Ampert

00.17:** Det kommer meldinger på at det begynner å bli ampert mellom flere berusede personer ved drosjebua og rutebilstasjonen. Politi kommer til stedet og roer ned temperaturen før det bryter ut i håndgemeng.

**MANDAL: Overstadig beruset

00.22:** Personalet på Hr. Redaktør i Mandal har en beruset person utenfor som de ønsker at politiet tar seg av. En patrulje kjører personen til legevakt da det viser seg at vedkommende har slått seg og påført seg noen skader. Da personen kommer til legevakt blir det bestemt at personen skal sendes videre til sykehuset i Kristiansand.

**SØGNE: Angrepet av «vill og gal mann»

00.25:** Det kommer flere meldinger på at ungdommer blir angrepet av voksen person som blir klassifisert som «helt vill og gal». Politiet kommer til stedet og får kontroll på den 47 år gamle mannen som ender natten i arresten.

**KRISTIANSAND: Vanskelig ektepar

00.31:** Caledonien hotell melder om to vanskelige gjester. Politiet kommer med to patruljer som tar med seg et ektepar som har gått til angrep på vaktene. Den 22 år gamle mannen skal ha prøvd å skalle ned den ene vakten, mens den 24 år gamle kvinnen skal ha fulgt opp med å slå med veska. Begge blir anmeldt for forholdet.

**KRISTIANSAND: Promillemistanke

00.47:** Up kommer over en kvinnelig bilist på Østerveien som de mistenker at kjører med promille. På alkometeret blåser hun akkurat klar og slipper dermed unna reaksjon fra politiet.

**LYNGDAL: Berserk person

00.53:** Det kommer en melding om en person som går berserk på en adresse i Lyngdal. Han skal blant annet ha delvis revet ned en dør. Politiet har vært på stedet og sett etter vedkommende uten å finne han.

**FLEKKEFJORD: Drikking på offentlig sted

01.00:** Patruljen i Flekkefjord kommer over en kar som drikker på offentlig sted. Han blir anmeldt for dette.

**KRISTIANSAND: Krakilsk gjest

01.01:** En krakilsk gjest på Havana Etcetera blir bortvist fra stedet av politiet.

**KRISTIANSAND: Knust rute

01.04:** Det meldes om at en bil som sto parkert i Gyldenløves gate har fått knust bakruta. Politiet har varslet eier som har tatt seg av bilen. Politiet avventer anmeldelse.

**KRISTIANSAND: Vanskelig hotellgjest

01.11** : Ernst hotell trenger bistand med en vanskelig gjest. Politiet har vært på stedet og geleidet mannen til rommet sitt og bedt han nokså bestemt om å bli der. 01.40 må politiet tilkalles igjen for da er personen i full vigør igjen. Han får dermed en ny adresse for natta og bytter ut hotellrommet med politiarresten. Han blir også anmeldt for å ikke etterkomme politiets pålegg.

**KRISTIANSAND: Sjikanerte politiet

01.17:** En patrulje som er på et oppdrag i Dronningen gate, får problemer med to personer som lager bråk og i tillegg sjikanerer politiet. Veier er dermed ikke lang til arresten hvor begge 18-åringene blir anmeldt.

**MANDAL: Drikking på offentlig sted

01.20:** En patrulje i Mandal kommer over en kvinne ved Store Elvegate som blir tatt for drikking på offentlig sted. Hun blir anmeldt for dette.

**SØGNE: Krakilsk gjest

01.20:** Vaktene på Høllen brygge melder at de trenger bistand med en beruset gjest som ikke vil forlate stedet. Etter hvert kommer en ny melding på at vaktene måtte legge gjesten i håndjern for han ble helt krakilsk. 34-åringen er rolig når politiet kommer, og i og med arresten på tidspunktet er full, så blir han kjørt hjem.

**ARENDAL: Slagsmål

01.27:** En patrulje i Arendal kommer over en person med knekt nese. Han skal først ha blitt slått av en navngitt person tidligere på kvelden, før han igjen møtte personen noe senere og fikk nok et slag. Fornærmede ønsker å anmelde forholdet og blir kjørt til legevakt av politiet.

**GRIMSTAD: Vold

01.30:** En patrulje i Grimstad blir stoppet av en person ved Juskestredet. Personen forteller at han har blitt slått av en annen person inne på Skyline disco. Vedkommende viser personen som han vil anmelde. Politiet tar dermed personalia av begge og avventer en anmeldelse.

**KRISTIANSAND: Voldelig gjest

01.33:** Havana Etcetera har problemer med en voldelig person. Politiet kommer og saken blir ordnet på stedet.

**ARENDAL: Beruset person

01.34:** Politiet bortviser en kar fra Pollen for å ha laget bråk. 01.50 møter patruljen på samme person som da ligger rett ut utenfor Sparebanken Sør. Han blir fraktet via legevakt og til arresten.

**KRISTIANSAND: Vil ikke avslutte festen

01.34** : En kranglete gjest på Pir 6 vil ikke forlate stedet. Da politiet kommer har han funnet ut at det var smartest å dra videre.

**KRISTIANSAND: Full jente på trappa

01.38:** En beboer på Lund kommer hjem og finner en full ukjent jente som sitter på trappa og spyr. Vedkommende prøver å hjelpe, men jenta vil ikke ha hjelp. Hun er tynnkledt og aner ikke hvor hun er. Politiet har først ikke kapasitet til å se på forholdet, men drar litt senere til adressen og da er jenta borte.

**KRISTIANSAND: Slagsmål

01.40:** Det meldes om slåsskamp utenfor Rederiet. Flere personer skal ha blitt utsatt for legemsfornærmelse av fire østeuropeere. De fornærmede ønsker å anmelde dette. Gjerningspersoner hadde dratt fra stedet da politiet kom.

**FLEKKEFJORD: Slåsskamp

01.55:** Det meldes om slåsskamp mellom flere personer på Torvet i Flekkefjord. Da politiet kommer til stedet har det roet seg og de involverte har blitt venner igjen.

**KRISTIANSAND: Promillemistanke

01.55** : Up stopper en bil mellom Østerveien og Marviksveien med mistanke om promillekjøring. Mistanken forsterkes ved at føreren ikke er i stand til å blåse i alkometeret. 28-åringen blir tatt med til legevakt for utvidet blodprøve.

**KRISTIANSAND: Slåsskamp

02.07:** Det meldes om slåsskamp utenfor Leopold. Kort etter, melder patruljen at det er stille og rolig på stedet.

**ARENDAL: Lager bråk

02.14:** På Cafe Langbrygga i Arendal blir en mannsperson lagt i jern etter å ha lagd bråk på stedet. Han blir også brakt inn til arresten og anmeldt.

**GRIMSTAD: Slagsmål

02.18:** En person skal ha slått en annen gjest ved Cafe Galleri i Grimstad. Personen blir pågrepet og kjørt til arresten i Arendal.

**KRISTIANSAND: Drev hærverk

02.22:** En patrulje innbringer en person fra Havana Etcetera for å blant annet ha ødelagt et gjerde. Personen hadde fått flere advarsler, men da det ikke virket så ble løsningen en natt i politiarresten.

**ARENDAL: Klammeri

02.29:** Det kommer en melding om klammeri mellom en gjest og vakter på Langbrygga. Politiet har ikke ledige patruljer å sende til stedet.

**VENNESLA: Truende person

02.33:** Politiet får en melding om en truende person på en adresse i Vennesla. Politiet har ikke kapasitet til å bistå så familien tar seg av dette selv.

**GRIMSTAD: Ampert

02.40:** En patrulje i Grimstad kommer over ti personer i området Storegata og Juskestredet som er i ferd med å barke sammen. Politiet får stoppet personene akkurat tidsnok og alle blir bortvist fra stedet.

**KRISTIANSAND: Slått av ukjent person

02.42:** Politiet får en melding om at to personer har blitt slått av en ukjent person i Vestre Strandgate. Politi har vært i kontakt med de fornærmede og kjørt de til legevakt. Det er fortsatt uklart hva som har skjedd og det kommer muligens en anmeldelse.

**FLEKKEFJORD: Ny slåsskamp

02.56:** Det meldes om en ny slåsskamp ved Torvet i Flekkefjord. Politiet har vært i kontakt med både en mulig gjerningsperson og en person som har blitt slått. Politiet har identiteten på de involverte og avventer eventuell anmeldelse.

**MANDAL: Ampert

02.57:** Det blir ampert på utestedet Soldekket i Mandal da polakker og litauere er på nippet til å barke sammen. Politiet kommer til stedet og situasjonen roer seg. Politiet sender de involverte i hver sin retning.

**KRISTIANSAND: Slått i ansiktet

03.00:** Politiet kommer over en gutt som har blitt slått i ansiktet og blør en del i Dronningens gate. Politiet får innbrakt en beruset person som har vært i kulissene ved flere av hendelsene i byen i kveld. Han overnatter i arresten, mens fornærmede blir kjørt til legevakt.

**ARENDAL: Dyttet tjenestemann

03:04** En patrulje i Arendal innbringer en 19 år gammel kvinne fra Tvedestrand etter at hun har dyttet en offentlig tjenestemann. Hun blir også anmeldt for det.

**ARENDAL: Nekter å etterkomme pålegg

03.25: E** n patrulje i Arendal pågriper en person etter at vedkommende nekter å etterkomme politiets pålegg. Personen blir satt i arresten og anmeldt.

**KRISTIANSAND: Slåsskamp

03.29:** Det meldes om håndgemeng i krysset mellom Markens gate og Gyldenløves gate. Det er stille og rolig når politiet kommer til stedet.

**MANDAL: Nekter å fylle skademelding

04.34:** En bileier melder at noen har rygget på bilen hans på Vangsveien i Mandal. Personen som rygget, nekter å fylle skademelding. Da politiet kommer til stedet viser det seg at bilfører ikke har gyldig førerkort og det er også mistanke om promille. 24-åringen blir tatt med til legevakt for utvidet blodprøve.

**GRIMSTAD: Sover i bilen

07.28:** Ved Fevik strandhotell står det en bil med motoren i gang som virker mistenkelig. Politiet kommer på stedet etter få minutter og kommer over en kar som har planlagt å sove i bilen etter et fuktig julebord. At bilen står med motoren i gang, er ikke ulovlig i seg selv så lenge den ikke beveger seg med den berusede mannen bak rattet. Men politiet forebygger med å ta med seg nøklene til bilen som mannen kan hente ved stasjonen når han edru igjen.

**LYNGDAL: Frastjålet verdier

07.30:** Det kommer en melding fra Rosfjord strandhotell at campingturister har blitt frastjålet både mobiler og Ipod. Politiet har noen spor å gå etter og vil jobbe med saken utover dagen.

**KRISTIANSAND: Kutt i hodet

07.51.** Det meldes fra en adresse i Egsveien om en person som blør fra et kutt i hodet. Omstendighetene er noe uklare, men en ambulanse har tatt med seg en person til akuttmottaket.