KRISTIANSAND: Det er den siste lederen i Innvandrerrådet i Kristiansand, Joseph Salomonsen, som utfordrer Akmal Ali i Muslimsk Union Agder og Arne Tumyr i "Stopp Islamiseringen Av Norge" til dialog.

— Ja, undersøkelsen til NRK gir grunn til å slå alarm. Norge er kjent som et tolerant samfunn, med religionsfriheten som en av pilarene. Nå er det viktig at vi ikke bare kommer med uttalelser. Vi må gjøre noe. Mitt forslag som den siste lederen av Innvandrerrådet før det ble nedlagt, er derfor å utfordre Akmal Ali og Arne Tumyre til dialog.

- Tror du for eksempel Tumyr blir mildere stemt av dialog?

— Jeg tror ikke at de selv vil gå hjem etter samtalen med andre meninger. Men en dialog mellom dem kan gi oss andre en mulighet til å se hvem av dem som baserer seg på kunnskap, og hvem som baserer seg på fordommer, sier Joseph Salomonsen, som satt i bystyret for Frp inntil han meldte seg ut av partiet.

Salomonsen etterlyser samtidig undersøkelser som kan si mer om sammenhengen mellom fordommer og kunnskap.

— Jeg vil påstå at NRK sin undersøkelse kunne vært mer givende. Hadde de ikke bare spurte om det er for mange muslimer i Norge, men også spurt hvor mange muslimer man tror det er i Norge, så kunne vi sett hvilken sammenheng det er mellom kunnskap og holdninger, sier Salomonsen.