OSLO:SISTE: Drivstoffanlegget er reparert, melder NTB klokken 19.14.

Ingen flere passasjerer får sjekke inn på Gardermoen og flykapasiteten er redusert til en femdel grunnet drivstoffproblemene, opplyste ledelsen ved Oslo lufthavn Gardermoen rett før klokken 19, skriver aftenposten.no.

— Det kommer helt sikkert til å bli flere kanselleringer utover kvelden hvis problemet vedvarer. Flyene som har nok drivstoff til å komme inn og reise videre, kan selvsagt gjøre det, men de som hadde planlagt å fylle her, må stå, sa pressesjef Vegar Gystad ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB ved 18-tiden.

- Jeg vil hjem!

Reaksjonene lot heller ikke vente på seg på de sosiale kanalene

— Stuck inni flykabinen. Gardermoen stengt. 40 grader men ikke sol. Rimelig hett og irritert forsamling, skriver Dagfinn Stokkenes på Twitter.

Shazia Sarwar ber pent: - Vær så snill, skaff flybensin kjapt. Jeg vil hjem! Hilsen strandet i Kristiansund, mens Gardermoen har problemer med “fuelen.

Tankbiler

Ved 18-tiden var allerede flere fly innstilt og en rekke forsinket med mellom en halv og én time. Gystad understreker at alle passasjerer må sørge for å holde seg oppdatert på osl.no eller gjennom sine flyselskaper.

Feilen som lammer drivstoffanlegget, oppsto ved 13.30-tiden i det elektriske styringssystemet for pumpesystemet som skal sørge for at drivstoffet når ut til flyene. Flyene ble i en periode tanket av tankbiler, som står klare som en reserveløsning, men ved 16-tiden begynte også tankbilene å gå tomme.

Fullt av fly

Klokka 18.30 var det fremdeles ingen løsning i sikte, og dermed begynte flyene å hope seg opp.

— Det er allerede fullt på flyparkeringene, og vi har utfordringer med å ta imot fly som kommer, sier Gystad til NTB.

Så langt er det ikke tatt stilling til om fly skal omdirigeres til andre flyplasser, men dette kan ifølge Gystad bli aktuelt dersom problemene vedvarer.

— Hvor lang tid i forveien dette vil bli informert om, er umulig å si, sier han.

Ledelsen ved flyplassen har vurdert å kjøre inn drivstoff fra andre steder, men så langt er det ikke blitt vurdert som noen god løsning, ifølge pressesjefen.

Oppdatert info:

Avgangerpå Oslo lufthavn Gardermoen

Ankomster

Webkamera som viserkøene i sikkerhetskontrollen - og trafikken i avhangshallen.

Norwegian raser

Flyselskapet Norwegian er oppgitt over situasjonen.

— Nok en gang rammes altså våre passasjerer av problemer på Gardermoen. Flyselskapene er en uskyldig tredjepart i dette, men vi beklager på det sterkeste overfor alle våre passasjerer som nå venter på å komme seg av gårde, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Selskapet har allerede innstilt flere flyginger og flere vil det bli.

— Vi informerer passasjerene løpende på tekstmelding og ber de reisende ellers om å følge med på våre nettsider, Facebook og Twitter, sier han.

Reaksjonene lot heller ikke vente på seg på de sosiale kanalene: «Stuck inni flykabinen. Gardermoen stengt. 40 grader, men ikke sol. Rimelig hett og irritert forsamling», skriver Dagfinn Stokkenes på Twitter.

Shazia Sarwar ?ber pent: Vær så snill, skaff flybensin kjapt. Jeg vil hjem! Hilsen strandet i Kristiansund, mens Gardermoen har problemer med “fuelen».'