AGDER :— Det blåste en del i natt, og utenfor Lindesnes fikk vi liten storm med vindkast på 24,9 meter per sekund på det meste. Det har også vært kuling i fjellet, men vinden minker utover formiddagen nå, sier vakthavende ved Meteorologisk institutt, Arild Mentzoni.

Redusert til kuling

Vinden er nå redusert til kuling langs kysten.

— Vinden har vært på sitt sterkeste, og nå er det sterk kuling ved Oksøy. Siste observasjon ved Lindesnes klokken 07.00 er stiv kuling, sier Mentzoni.

Mandag kveld blåste det opp til liten storm, som vedvarte utover natten.

— På Lindesnes er det liten storm klokka 21.00. På Torungen og Oksøy har vi sterk kuling. Noen steder kan vinden blåse sterkere enn det våre observasjoner fanger opp, sa Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Fædrelandsvennen i går kveld.

Superspeed var nesten en time forsinket inn til Kristiansand natt til tirsdag. Forventet ankomst var 00.50. Men ferja drar av gårde til Hirtshals på tida klokka 08.00 i dag.

— Den går på tida. Været er ikke ille, sier linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg, til Fædrelandsvennen.

Nå kommer regnet

Som varslet ble uværet absolutt verst i natt. Men det er ikke noe godvær å se fram til senere i uka. Nå kommer nemlig regnet.

— Vi har sendt ut et spesialvarsel om at det tirsdag kveld kan komme ganske mye nedbør i østlige deler av Aust-Agder, sa Haga til Fædrelandsvennen mandag.

Tirsdag morgen kunne Arild Mentzoni fortelle at det ikke har vært noe særlig nedbør ennå.