DRAMMEN: 27 år gamle Åsmund Kleverud bodde og jobbet i Kristiansand da han ble meldt savnet 28. mai i fjor. Onsdag ble han funnet død av en sopplukker i et skogsområde ved Årkvisla i Lier kommune.

Den døde personen ble sendt til obuksjon ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo, og obduksjonen bekreftet det politiet antok.

Les også: Tror død person er savnet 27-åring

— Vi fikk bekreftet fredag ettermiddag at det var Åsmund Kleverud som ble funnet død, opplyser operasjonsleder Ann-Sofi Larsen ved Søndre Buskerud politidistrikt til fvn.no.

Uklar dødsårsak

Politiet tror ikke det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet. Rettsmedisinsk institutt skal også forsøke å finne dødsårsak, men resultatet fra obduksjonen er foreløpig ikke klart.

— Det vil ta lenger tid før vi får vite noe om dødsårsak. Identifisering går raskere, sier Larsen.

Kjøkkensjef

Kleverud jobbet som kjøkkensjef på Makrellen restaurant på Fiskebrygga i Kristiansand da han forsvant. Han hadde vært på besøk hos venner i hjembyen Drammen, og siste observasjon av ham ble gjort i Drammen sentrum da han skulle ta ekspressbussen tilbake til Kristiansand.

Utover sommeren ble det gjort omfattende søk i skogsområder og vann i Drammens-området. Stedet hvor han ble funnet død, lå utenfor søksområdet.