KRISTIANSAND: — Alle som har vært på stedet og som har vært involvert i denne hendelsen er samlet her. Nå kommer vi til å gå gjennom alt som har skjedd i dag, sa politioverbetjent Leif Løvik til fvn.no like før kl. 19.00 i kveld.

Fvn.no møtte ham i resepsjonen på Grimstad politistasjon idet politifolkene var på vei inn til samlingen. Ingen av dem hadde da lyst å uttale seg.

Politistasjonen i Grimstad har i hele dag vært stengt og publikum har blitt henvist til å ringe 112 ved alvorlige hendelser.

Flyttet etterforskning

Etterforskerne har jobbet med drapet på Børge Ivarsen helt siden i dag tidlig. Ved 8.00-tiden var det teknikere på stedet og veien var stengt. Rundt klokken 11.00 var kollegaer ved Grimstad politistasjon samlet på stedet for å legge ned blomster og tenne lys. De ansatte ved Grimstad politistasjon har brukt dagen i dag til å gråte sammen, snakke og minne sin gode venn.

— De som har jobbet på ulykkesstedet har hatt en veldig tøff jobb, sa politistasjonssjef Jon Steven Hasseldal tidligere i dag.

Den videre etterforskningen kommer ikke Agder politidistrikt til å stå for. Politimester Kirsten Lindeberg sa på en pressekonferanse i dag at dødsfallet har preget de ansatte sterkt og at hun derfor ser det som nødvendig å la andre etterforske saken.

— Vi må ikke komme dit hen at noen stiller spørsmål ved om etterforskningen vår er riktig i denne saken, sa Lindeberg.

- Har ikke rukket å gråte

Politimesteren ble vekket litt før klokka fire natt til torsdag. Da fikk hun den første meldingen om ulykken i Grimstad. Etter hvert fikk tragedien et omfang som var vondt og vanskelig. I dag har hun og kollegene hatt en tung dag på jobb.

— Jeg har ikke rukket å gråte ennå, sa politimesteren til Fædrelandsvennen torsdag kveld. Da hadde hun gjort seg ferdig med de siste TV-intervjuene og de mange samtalene med kollegene, også ledelsen i Politidirektoratet.

— Det har vært mange tårer i dag, og de kommer nok hos meg også, sier hun åpenhjertig.

Politiet på Agder har i dag mange henvendelser fra publikum som ville gi uttrykk for medfølelse og sorg.

— Slike hendelser skaper følelsesmessige reaksjoner, sier Lindeberg.

OMKOM: Børge Ivarsen ble påkjørt og drept på E 18 i Grimstad natt til torsdag. (Foto: Arkivfoto)

— Han var en ener

I ettermiddag holdt Lindeberg, politistasjonssjef Jon Steven Hasseldal og politidirektør Ingelin Killengreen en pressekonferanse i Sorenskrivergaarden i Grimstad.- Jeg kjente Børge svært godt. Han var en høyt respektert og dyktig politimann. For mange var han en mentor. Han var en ener, sa en følelsesladet Jon Steven Hasseldal.

Vi fulgte pressekonferansen direkte her

Se helikoptervideo fra ulykkesstedet

Ivarsen var opprinnelig fra Bergen, men har bodd i Birkeland sammen med familien i flere år. 48-åringen etterlater seg kone og tre barn.

Også politimester Kirsten Lindeberg slet med gråten i stemmen da hun fortalte om sin høyt verdsatte medarbeiders tragiske dødsfall.

— Jeg kjente avdøde godt, blant annet fordi han var en del av livvakt- og eskortetjenesten i politiet. Sist vi møttes var han livvakt da kongen deltok under E 18-åpningen, fortalte Lindeberg.

**Les også:

Siktet for uaktsomt bildrap

Truet til seg bilen med kniv

Hedret sin døde kollega

— En forferdelig tragedie

— En av våre flinkeste kollegaer

Politimann kjørt ned i Grimstad**

— Aldri den samme

Lindeberg tror aldri politistasjonen i Grimstad kan bli den samme etter drapet på Ivarsen.

— En arbeidsplass blir aldri den sammen når noe slikt har skjedd. Heldigvis har de et usedvanlig godt arbeidsmiljø i Grimstad, og vet å ta vare på hverandre. Dem som trenger ekstra hjelp er tilbudt kollegastøtte og psykolog, sier hun.

Politiet har også fulgt opp familien til avdøde med krisehjelp.

- Sjåføren husker ikke

27-åringen som ble pågrepet i natt er siktet for uaktsomt drap. Han er fremdeles innlagt på Sørlandet sykehus i Kristiansand, men vil trolig bli fremstilt for fengsling i Aust-Agder tingrett i morgen ettermiddag. Ifølge forsvarer Thor Bache-Wiig husker 27-åringen svært lite av kjøreturen.

— Han sier at han ikke var eller er klar over at han har kjørt på en politimann langs veien. Han er veldig, veldig lei seg og dypt ulykkelig, fortalte Bache-Wiig til fvn.no tidligere i ettermiddag.