KRISTIANSAND: — Vi fikk melding fra sykehuset klokken 02 i natt om at føreren av den ene bilen var avgått ved døden, sier operasjonsleder Bård Austad i Agder politidistrikt til fvn.no lørdag morgen.

Mannen var en polsk statsborger som kjørte en Toyota i østlig retning.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 22.34 fredag kveld.

— Meldingen gikk på at det var tre biler som hadde kollidert, men dette viste seg å være noe feil. Da vi kom til stedet viste det seg at det var to biler som hadde kollidert front-mot-front, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Jon Kvitne, til fvn.no.

Møteulykke

Kollisjonen skjedde rett under gangbroa som går over E 39 i Farvannsbakken. Ifølge operasjonsleder kan det se ut som om den ene av bilene kom over i motgående kjørefelt.

— Det er i hvert fall det vitner på stedet har fortalt, sier Kvitne.

Nøyaktig hva som skjedde er ikke klart lørdag morgen.

— Jeg kan ikke si annet enn at det var en møteulykke, sier operasjonsleder Bård Austad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det var føreren av den hvite Toyotaen til høyre i bildet som omkom. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad

Tre personer involvert

I den ene bilen, en BMW som kom kjørende i vestlig retning, befant det seg en mann på 19 år og en kvinne på 18 år. I den andre bilen, en hvit Toyota som kom kjørende i østlig retning, satt mannen som nå er omkommet. Han var alene i bilen.

— Føreren av Toyotaen ble sittende fastklemt etter kollisjonen, og måtte skjæres løs av brannvesenet, sier Kvitne.

Alle de tre involverte ble kjørt med ambulanser til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

— De to andre ble også skadet, men ikke så alvorlig som føreren av Toyotaen. Den ene av de slapp fra kollisjonen med kun lettere skader, opplyser han.

Sykehuset er lørdag formiddag tilbakeholdne med opplysninger om skadeomfanget til de to som satt i BMW-en.

— De er skadet og under behandling, får fvn.no opplyst ved akuttmottaket rett før klokken 12. (Artikkelen fortsetter under bildet)

Store redningsressurser

Kriminaltekniker var sent fredag kveld på stedet for å foreta undersøkelser.

Tre politipatruljer, brannmannskaper fra Kristiansand og Søgne, bilbergningsbil fra Falck og tre ambulanser rykket ut da meldingen om den alvorlige ulykken tikket inn. Politiet sperret av området fra Hannevika til lyskrysset ved Hellemyr, og trafikken ble dirigert om Hellemyr. Det var lange køer i begge retninger.

Klokken 23.20 ble det ene feltet ved ulykkesstedet åpnet opp for trafikk igjen, men med manuell dirigering. Politi og veientreprenøren NCC dirigerte trafikken i vestgående retning over Hellemyr. Ved 01.30-tiden avsluttet politiet sitt arbeid på ulykkesstedet og veien ble så åpnet for fri ferdsel.