KRISTIANSAND: – Jeg har i forbindelse med vurderingen av påtalespørsmålet bedt politiet gjennomføre en utvidet etterforskning. Det dreier seg om avhør av den siktede 22-åringen, og ytterligere tekniske undersøkelser, sier statsadvokat Stina Sveier Nielsen til Fædrelandsvennen.

– Det som eventuelt vil komme fram i et slikt avhør vil ha betydning for tiltalespørsmålet og bevisvurderingen, sier statsadvokaten.

Sov på gulvet

Kameraten til Levi Sørensen, som lå og sov på madrassen på gulvet sammen med Sørensen, har forklart til politiet at det var den nå avdøde 23-åringen som fyrte av et skudd med en 22-kaliber pistol mot pannen til Sørensen.

23-åringen, som tok sitt eget liv i Arendal fengsel i fjor, skal i avhør ha sagt at han hørte et skudd, og kom deretter inn på soverommet hvor Sørensen og kameraten lå.

22-åringen fra Notodden, som skal avhøres på nytt, sier at det var han som avfyrte skuddet mot Sørensen. Han har også forklart at han skar over strupen på Sørensen like før de tippet ham ut i Otra på hengeren de fraktet ham med fra boligen til elva.

– Jeg kan bekrefte at politiet har bedt om et nytt avhør av min klient, og det stiller vi oss positive til, sier 22-åringens forsvarer, advokat Ketil Magnus Berg til Fædrelandsvennen.

Tekniske funn

Etter det Fædrelandsvennen forstår har anmodningen fra statsadvokaten klar sammenheng med at den opprinnelige forklaringen fra 22-åringen ikke samsvarer med de tekniske funn som er gjort på åstedet. 22-åringen er tidligere ikke konfrontert med de kriminaltekniske undersøkelsene.

I all enkelhet kan det bety at forklaringen til 22-åringen, om at det var han som skjøt, etter politiets oppfatning ikke stemmer og at han bløffer om hvem som var gjerningsmann.

22-åringen sier at han fikk en plutselig innskytelse om å drepe Levi Sørensen mens han satt i stua i leiligheten i Gimleveien. Sørensen hadde da lagt seg på madrassen på soverommet i etasjen over for å sove. Den siktede fant fram pistolen som lå gjemt i et kott, gikk opp trappa, og inn på soverommet. Der avfyrte han skuddet.

Deretter skal, ifølge forklaringen til 22-åringen, den avdøde kompisen ha kommet inn i rommet. Bakgrunnen for innfallet om å skyte Sørensen skal angivelig ha vært at Sørensen selv hadde truet 22-åringen med å skyte.

Frifinner

Kameraten til Sørensen, som klarte å løpe fra åstedet etter å ha blitt knivstukket, har altså en helt annen forklaring på hendelsen. Han frifinner gjennom sin forklaring 22-åringen, som politiet mener har påtatt seg ansvaret for skuddet.