AGDER: Selv om du har alarm installert i hjemmet ditt, kan du de neste dagene ikke føle deg helt sikker.

— Utrykningstiden vil svekkes med færre på jobb og det kan hindre at vi får tatt eller stoppet innbruddstyver. Mandalsruta vil falle helt bort på ettermiddag og natt, sier hovedtillitsvalgt for Securitas Sør-Norge og talsmann for vekterne i Agder, Christian Heinecke, som ikke vil spekulere i om kjeltringer vil utnytte dette.

Butikker, sentre og store bedrifter, som Xstrata, vil bli berørt. Sandens mister åtte av ni vektere, mens Xstrata mister tre av tre, ifølge Heinecke.

— Butikker som har problemer med narkomane vil nok merke det, mens store bedrifter nok må sette inn egen uorganisert og ufaglært arbeidskraft, som vil svekke sikkerheten, sier Heinecke.

Sandens senterleder, Anne Nerbøvik, forteller at hun og driftsjefen har kjøpt seg t-skjorter påskrevet «vakt», og vil ta ansvar for å låse og bistå butikkene så godt de kan.

Parkeringsvakter.

Parkeringsvaktene i Agder er ikke organisert i Arbeidsmandsforbundet, og berøres derfor ikke av streiken.

To vektere er med Color Line på hver seiling. Linjedirektør Odd Grønberg opplyser at vekterne bare er ekstra backing i tillegg til egne vakter og derfor ikke vil påvirke noe særlig.