SONGDALEN: — Håpet er at vi kan få inn noen opplysninger om hvem som står bak ranet dersom vi klarer å oppklare hvem som står bak biltyveriet, opplyser lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til fvn.no.

Det var fredag ettermiddag at en mann iført finlandshette og med en pistollignende gjenstand ranet Sparebanken Pluss sin filial på Nodeland. Store politistyrker ble satt inn i jakten etter to menn.

I forbindelse med ranet ble det benyttet en Audi 100. Bilen ble stjålet fra Tinnheia den 16. juni og ble funnet igjen ved Birkelid kort tid etter ranet. Bilen har registrerings nummer PN 89771. — Bilen har vært borte over ei uke før den ble benyttet under ranet. Det er stor sannsynelighet for at noen har sett denne bilen i den tiden, forteller lensmannen.

IKKE FUNNET: Politiet antar at tyvene byttet bil til denne Mercedesen som ikke er kommet til rette. FOTO: Politiet Foto: Politiet

Politiet antar at ranerne byttet bil til en hvit Mercedes 200D med registreringsnummer RJ 11157 ved asylmottaket i Birkelid.

— Vi har vage observasjoner på at de kan ha skiftet bil ved Birkelid asylmottak. De skal ha kjørt av gårde med en gang, forteller lensmannen.

Mercedesen er ikke kommet til rette. Politiet ønsker tips i forbindelse med observasjoner av disse bilene i tiden etter de ble stjålet.

— Så dersom noen har informasjon til oss vil vi gjerne at de tar kontakt, oppfordrer Pedersen.