FLEKKEFJORD: Mandag kom dommen fra Agder lagmannsrett, som er noe mildere enn tingrettens. Her er han dømt til ett års fengsel, hvorav åtte måneder er betinget fengsel. Hadde tingrettens dom blitt stående, måtte han ha sonet seks måneder.

Han ble dessuten dømt til å betale en bot på 350.000 kroner, som er 150.000 kroner lavere enn det tingretten kom fram til.

Lagmanneretten mener at han i forbindelse med et innbrudd i butikken i Flekkefjord oppga en sum som var 240.000 kroner for høyt i forhold til hva som reelt var stjålet. Det er vel 120.000 kroner lavere i forhold til det han var tiltalt for. I dommen har retten lagt stor vekt på forklaringen til en av de tidligere ansatte. Retten mener det er bevist at Høines i sin skademelding til forsikringsselskapet meldte inn et altfor høyt krav i forhold til verdiene av hva som ble stjålet fra forretningen.

Høines ble også funn skyldig i å ha unnlatt å melde til skattemyndighetene 1,5 millioner kroner i uteholdt omsetning, 389.000 kroner i merverdiavgift og 1,4 millioner kroner i beskatning.

I tillegg til fengsel og bot, er Høines framdømt retten til å drive næringsvirksomhet i tre år. Han må også betale saksomkostninger på 25.000 kroner.