RISØR: — Det var en mann som ringte inn og fortalte at han hadde kommet over en en ti fots jolle med motoren i gang utenfor Risør. Jollen ble funnet på en liten holme. Ved nærmere undersøkelse viste det seg at styrekonsollen var brukket framover, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland.

Politiet ble varslet om forholdet klokken 08.26 søndag morgen. I båten fant politiet en lapp med et telefonnummer til eier av båten. En oppringning til eieren viste at båten var stjålet fra Risør sentrum.

— Uansett må noen bevisst eller ubevisst ha kjørt båten på skjær. Dermed ble det igangsatt en større leteaksjon, sier Steinsland.

Flere mannskaper fra ulike redningsetater ble sendt til Nordfjorden for å bistå i letearbeidet.

— Det er sendt redningsskøyte, lokalt brannvesen i Risør gjør overflatesøk, det er sendt to patruljebiler, redningssentralen er varslet og dykkere fra Kristiansand er sendt med helikopter, opplyste Steinsland ved 10.15-tiden.

Søket ga imidlertid ikke resultat.

— Det ble ikke funnet noen person. Det ble søkt grundig i vannet før leteaksjonen ble avsluttet. Men vi er interessert i å komme i kontakt med føreren, både med hensyn til eventuell skade og andre ting som politiet kan ha interesse av, opplyste operasjonsleder Øyvind Andersen søndag ettermiddag.