SOLA: Allerede da Luftfartstilsynet i 2009 trakk tilbake Scanaviations lisens for å drive kommersiell luftfartsvirksomhet, tok styret høyde for at selskapet skulle avvikles. Selskapet hadde da gått med millionunderskudd i flere år, og i 2009 toppet det seg med et årsresultat før skatt på minus 17,4 millioner kroner.

Det var mandag denne uken det ved Stavanger tingrett ble åpnet konkurs i boet til Scanaviation AS. Advokat Erik Årstad er av retten oppnevnt til bobestyrer, og første skiftesamling skal avholdes 4. august. På grunn av en mulig habilitetskonflikt kunne Erik Årstad tirsdag ikke uttale seg om saken før det blir avklart hvorvidt han forblir bobestyrer.

Det var Einar Andersen som 1977 stiftet selskapet Fjellfly med base på Hovden. Han startet opp med et sjøfly av type Cessna-206, og utvidet senere med flere maskiner. Fra 1983 begynte selskapet også med helikopterflyginger. Sommeren 2006 kom Sola-selskapet Wing Aviation Invest inn på eiersiden, og Fjellfly skiftet navn til Scanaviation.

Selskapet har spesialisert seg på flyginger i forbindelse med jakt, fiske, overvåking, anleggsvirksomhet, turistflyging, foto— og reklameflyging, søk, redning og skoleflyging. Selskapet har vært stasjonert på Hovden, Ljosland og Sola.