KRISTIANSAND/LILLESAND: Det er nok av blindgater i verden. Men det er bare ei Blindleia. Nå kan du altså oppleve den uten sjøsprøyt i håret eller sol i øynene.

Det er vår nettavis, fvn.no, som lager intern mediehistorie ved å følge de mest sjarmerende etappene av den tradisjonsrike motorbåtens ferd gjennom sommeridyllen.

H.M. Ræga var naturlig nok med på reisen gjennom sitt rike, som ekstra glans langs en idyll som glinset fra før i det vakre været, da det rekordlange opptaket ble gjort sist onsdag.

Fra din egen stue kan du se og høre Dag Ellefsen og Finn Bendixen, kjent som Dag og Finn og for sine koselige sørlandsviser, synge tekster fra hvert et sted skipper Jan Pettersen fører «Øya» på sin sommerrute.

Det vil si Tømmerstø, Randøyane, Skottevik, Bliksund, Krossholmen, Kjøbmannsvik, Åkerøya og Brekkestø, før målet nås i Lillesand.

På din egen dataskjerm kan du høre «los» Vidar Sørbotten fortelle om så vel disse som enda flere steder. Om Lyngøya som for 500 år siden var Sørlandets største losstasjon, om fyrvokteren på Oksøy som etterlot seg kone og 25 barn, om Åkerøya som hadde sin travleste tid for 200 år siden, om kanonene på Randøya og arkitekturen i Brekkestø og mye mer.

Samtidig føler du at du er om bord på «Øya», den tredje i rekke ved det navnet, et navn som kom etter at den første forbandt Flekkerøy med fastlandet fra 1927 til 1941. Dagens «Øya» ble bygget i 1968 og har gått i sommerrute mellom Kristiansand og Lillesand siden helårsruta ble lagt ned i 1989. Båten eies av Blindleia Charter.

Alt dette har du god tid til å tygge på mens du følger ferden.

Båtturen kan du se fra godstolen ved å trykke her.