KRISTIANSAND: – Vi er i gang med prøvene og har hatt tre prøvedager i Oslo, på prøvesalen i det norske teateret. Her dreide det seg stort sett om danseprøver, sier mannen bak Sabeltann-konseptet, Terje Formoe.

I dag starter skuespillerne med manusprøver i Kristiansand. Senere i uka skal de teste scenen i Kjuttaviga.

9. juli har stykket premiere i Dyreparken.

Produksjonen vokser

– Det er 20 roller i det nye stykket og en svær stab. I tillegg jobber scenearbeidere, pyrofolk, lys— og lydfolk med forberedelsene. Det blir en stor produksjon. Det blir litt større for hver gang og på mange måter er dette den absolutt største produksjonen, sier Formo.

Foran årets forestilling har produksjonen funnet fram til ny skuespiller som skal spille Kaptein Sabeltann. Kyrre Haugen Sydness, kjent blant annet fra filmene ”Max Manus” og ”Kvinnen i mitt liv”, spiller Sabeltann i den nye forestillingen. Han har samme rolle i tv-serien som har premiere på NRK i september.

Selv når den nye forestillingen er på plass 9. juli, kan ikke Formo ta det med ro.

– Jeg har mange planer. DS-spill, ny forestilling, visning av den nye tv-serien hele høsten, planer om norgesturné med show i de største byene, og i pinsen neste år åpner Abrahavn, som er sjørøverbyen i Dyreparken, sier Formoe.

Fransk slum

– Dette er et Kaptein Sabeltann-stykke, med kapteinen og hans sjørøvere. Det er også noen nye karakterer med. Det er litt fransk slum over stykket, forteller en noe hemmelighetsfull Formo.

Det er 22. år på rad at det spilles sommerforestillinger om Kaptein Sabeltann i parken og det er som regel fullt.

– Det var fullt i fjor og det har det vært de siste 21 årene. Vi har solgt totalt 1,1 millioner teaterbilletter siden vi startet. I all beskjedenhet, så må jeg si at det er unikt. Det er ingen selvfølge å samle 2500 personer hver kveld 22 år på rad. For oss er det en utfordring siden må løfte stykke, overraske og gjøre det bedre slik at det vekker oppsikt. I år føler jeg meg trygg, siden vi har nytt stykke, sanger og løfter oss på alle områder. Jeg gleder meg veldig, men det er alltid et spenningsmoment, sier Formo.