Mari Hansen fra Kristiansand har siden januar jobbet som internasjonal modell, med base i London. Foto: TFM models
Mari Hansen fra Kristiansand har siden januar jobbet som internasjonal modell, med base i London. Her avbildet på forsiden av et tyrkisk magasin. Foto: TFM models
Mari Hansen fra Kristiansand har siden januar jobbet som internasjonal modell, med base i London. Foto: TFM models
Mari Hansen fra Kristiansand har siden januar jobbet som internasjonal modell, med base i London. Hun er tilknyttet modellbyrået TFM models. Foto: TFM models
Mari Hansen fra Kristiansand har siden januar jobbet som internasjonal modell, med base i London. hun er tilknyttet modellbyrået TFM models. Foto: TFM models
Mari Hansen fra Kristiansand har siden januar i år jobbet som internasjonal modell, med base i London. Foto: TFM models

KRISTIANSAND/LONDON: — Hva skjedde i Kongeparken 2011?

— Vi satt i russebilen vi hadde sovet i, da det kom bort en dame og spurte om jeg ville bli med i en modellkonkurranse. Jeg tenkte at dette ikke var noe for meg, men ble overtalt av vennene mine. Etter en kort stund kom de tilbake og sa at jeg hadde vunnet.

Mari Hansen fra Kristiansand har siden januar i år jobbet som internasjonal modell, med base i London. Foto: TFM models

— Hvordan reagerte du da?- Jeg tok det ikke seriøst i starten. På høsten jobbet jeg i Euronics, skulle ut og reise. Da byrået ringte meg igjen, slo jeg til og reiste i januar. Først til Miami, siden stort sett overalt.

Spennende jobb

— Hva er dine mest spennende oppdrag?

— Det er så vanskelig å velge ut én spesifikk jobb, for alt er så forskjellig, avhengig av hvilket land man er i og hvilke folk man er sammen med. Men jeg har gjort alt fra magasiner til reklame. Har vært avbildet i Marie Claire flere ganger, Vogue og Elle, og i Det Nye og Camille i Norge. Under et reklameoppdrag bodde jeg en og en halv måned i Istanbul.

Kristiansandsjenta Mari Hansen avbildet i Det Nye. Foto: TFM models

Ikke så glamorøst— Hvordan er en vanlig dag på jobben for en modell?

— Det kommer an på om man har en jobb eller ikke. Men hvis det er jobb, må jeg veldig tidlig opp og gjerne jobbe i fem til 12 timer. Hvis det ikke er photoshoot drar jeg på casting og trening. Modellyrket er ikke så glamorøst som det høres ut.

— Hvor lenge har du tenkt å holde på?

— Har ikke peiling. Jeg er veldig usikker på hva jeg skal fremover. Som modell får jeg reist og treffer folk. Det er en god døråpner. Hvis det fortsetter å gå så bra som det har gjort, fortsetter jeg.

Uforutsigbart

— Tjener modeller godt?

— Det er avhengig av hvor mange jobber man får. Av honoraret skal byrået ha sin del, noe går til skatt og ditt og datt. Jobber du mye og ofte er det penger å hente, men da må man opparbeide seg en status. Modellyrket er veldig uforutsigbart.

Lovende keeper

— Du var en lovende keeper på AK28, har du savnet håndballen?

— Selvfølgelig. Jeg har drevet med håndball siden jeg kunne gå, var på sonelaget, bylaget og det regionale landslaget. Jeg var også juniorlandslaget i noen år og var med å spille EM i Serbia. Men jeg føler jeg er litt ferdig med håndball nå, selv om jeg savner treningene og vennene mine.

— Du har base i London. Hvordan liker du byen?

— Personlig er dette en av mine favorittbyer. Det er greie folk på jobb, mange kjentfolk som studerer her og ikke langt hjemmefra. Jeg skal forhåpentligvis hjem til jul, jo, det skal jeg.