AGDER: Arbeids— og velferdsdirektoratet (Nav) vil nå nemlig gå gjennom alle klagesaker for 2012 knyttet til permitteringer, og uriktige vedtak vil bli omgjort.

Innstramming

Etter flere medieoppslag nasjonalt, blant annet i Fædrelandsvennen om permitterte ansatte ved Konsmo fabrikker, har det kommet fram at Nav har strammet inn regelverket for utbetaling av dagpenger til permitterte.Det blir ikke utbetalt dagpenger til permitterte der Nav mener at bedriften har hatt mulighet til å forutse nedgang i produksjonen.

Arbeidsdepartementet har i kjølvannet av dette bedt Nav om en rapport, og etaten vil nå gå gjennom klagesaker etter 1. januar 2012 for å vurdere avslagsgrunnen i sakene. Denne gjennomgangen skal gjøres innen 15. desember, skriver departementet i en pressemelding.

— Bra med gjennomgang

Stortingsrepresentant fra Vest-Agder, Alf Holmelid (SV), sier at han sammen med Fellesforbundet reagerte sterkt på praksisen, og at han nå har fått politisk gjennomslag hos departementsledelsen.

— Jeg ser svært gledelig på at vi nå får en gjennomgang av klagesakene, og at vi får likebehandling ved Nav-kontorene over hele landet, sier han til Fædrelandsvennen.

Vil endre praksisen

Holmelid sier at om Nav finner at alle klagesakene er blitt riktig behandlet så vil han være fornøyd med å ha fått klargjort regelverket, slik at de lokale variasjonene blir mindre, men at han da vil jobbe videre mot å forandre hele praksisen.

— Når Nav argumenterer for mer bruk av vikarer og mindre bruk av fast ansatte, så er det motsatt av SVs politikk. Dersom vedtakene står, må vi jobbe mot å få endret forskriftene, sier Holmelid.