VENNESLA: — Jeg gleder meg til å komme til Vennesla som prest. Jeg har fulgt med noen måneder. Vennesla er et spennende sted, sier Torsvik til Fædrelandsvennen.

Bispedømmerådet valgte tirsdag å vrake Jan Otto Fredwall (50) som har vikariert som sogneprest i Vennesla de tre siste årene. Populære Fredwall sier dette om avgjørelsen:

— Jeg ønsket jobben, men fikk den ikke. Utover det har jeg ikke noen kommentarer, sier Fredwall, som nå vender tilbake til sin egentlige jobb i personalavdelingen hos biskopen.

Torsvik flytter til Vennesla med kone og tre barn. Når det blir, vet han ikke.

Torsvik karakteriserer seg som en typisk sentrumsteolog som står midt i det kirkelige landskapet. 38-åringen er i øyeblikket sogneprest i Vardø. Han har tidligere vært prest i Sveio og i Stavanger.

— Det er mye kristen aktivitet i Vennesla. Men om det er mer åndelighet enn i Vardø, vet jeg ikke. Sånt er ikke lett å måle, sier den nye sognepresten, som ikke har tilknytning til Vennesla fra før.Derimot har han familie i Mandal og Marnardal.

Leder av menighetsrådet i Vennesla, Øyvind Engedal, vil ikke kommentere ansettelsen. Heller ikke vil han si noe om hva menighetsrådet innstilte.

Bispedømmerådet innstilte Fredwall på tredjeplass og Torsvik på andreplass, og tilbød stillingen til Bjarte Tysvær. Han er ungdomsprest i Bamble.

— Av familiegrunner takker jeg nei, sier Tysvær til Fædrelandsvennen.

Tysvær er nemlig også tilbudt stillingen som sogneprest i Eidanger, like ved der han bor nå.