AGDER: I løpet av årets påskeferie har Røde Kors hjelpekorps mandag registrert 81 skader i Setesdal og Åseral. Det er en solid nedgang sammenlignet med i fjor, da Røde Kors registrerte 121 skader i løpet av påskeferien. Året før der igjen ble det også registrert 121 skader.

Lang vinter ga god øvelse

— Det har jo vært en nedgang, og det er nok mye på grunn av været. Folk har ikke lagt ut på de lange og strabasiøse turene. Også er jo folk bedre trent og forberedt, forteller Alfred Georg Klausen, informasjonsansvarlig i Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps, til fvn.no.

Han er både godt fornøyd med at antall skader har vært såpass lavt, og at de har vært forskånet for de mer alvorlige hendelsene.

— Vi har hatt småkutt, gnagsår, forstuinger og leggbrudd. Ikke noe dramatisk. Vi har vært forskånet for både større ulykke men også snøskred og andre ting, påpeker Klausen.

Den stille uke var stille

Han og resten av Røde Kors sitt mannskap på fjellet tok turen ned fra fjellet mandag.

— Inntrykket mitt er at det har vært en stille påske, preget av moderat til lite snø. Også har det ikke vært det fine påskeværet mange hadde håpet på, sier Klausen.

— Så det har i sannhet vært den stille uka med andre ord?

— Ja, det har i sannhet vært den stille uka.

KLARE TIL INNSATS: F.v. Halvard Stubrud, Espen Johansen, Morten Urstad, Ingebjørg Ingebretsen og Stian Dolsvåg. Alle fra Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps.