KRISTIANSAND: Ved 2.30-tiden natt til lørdag 7. mars i fjor ble taxisjåføren (26) stoppet i kontroll på Vesterveien da han kjørte fra Vågsbygd til sentrum.

Politiets måling viste at taxien holdt 116 km/t i 60-sonen. Dermed ble mannen stoppet og politiet gjorde seg klar til å beslaglegge førerkortet.

Hevdet å ha blitt truet

I retten forklarte taxisjåføren at han hadde kjørt flere passasjerer fra Lund til Bråvann. For turen skulle han få 400 kroner, men det viste seg at han aldri fikk pengene.

I stedet for skal han ha blitt truet med en sprøyte, hevdet sjåføren i retten. Han skal ha vært på vei til stasjonen for å anmelde trusler da han ble stoppet.

Til politiet forklarte taxisjåføren at han ikke hadde fått beskjed om hvor politiet hadde kontroll, noe som andre taxisjåfører brukte å varsle om.

Ville ta kjøreseddelen

Aktor mente at 18 dager betinget fengsel, 5000 kroner i bot, tap av førerkortet i ti måneder og tap av kjøreseddelen i ett år var riktig straff.

Retten var enig i straffen, men barberte førerkortbeslaget til åtte måneder. Det ble heller ikke funnet grunnlag for å inndra kjøreseddelen.