OSLO: – Vi jobber nå med fagforeningene for å finne gode løsninger for alle som er berørt, sier informasjonssjef i Posten, Jørn Michalsen, tilNRK.no.

Etter at regjeringen ga grønt lys til å gjøre om postkontor til post i butikk i vår, har Posten brukt de siste månedene på å lage en nedleggingsplan. Denne uken ble det klart når hvert enkelt postkontor i Norge skal legges ned, melder NRK.

Lengre åpningstider

For de aller fleste brukerne vil omleggingen bety at posttjenesten blir mer tilgjengelig når alle postkontorene legges ned til Post i Butikk, som først og fremst betyr lengre åpningstider for kundene. Men nærmere 1000 ansatte i Posten går en usikker fremtid i møte når nedleggingen av kontorene er planlagt avsluttet i slutten av 2014. ## Kan stå uten jobb

For selv om man jobber med å finne gode løsninger til de som blir berørt av nedleggingen, kan ikke informasjonssjefen garantere for at samtlige ansatte fra de tradisjonelle postkontorene blir tilbudt nye jobber.

Det faller ikke i god jord hos Postkom, som er Postfolkenes ansatteorganisasjon. De stiller seg kritisk til at flere ansatte kan bli stående uten jobb etter de store omleggingene som er planlagt de neste par årene.

– Det er et krav og et mål fra vår side at ingen skal behøve å gå fra en jobb i posten til arbeidsledighet som følge av disse endringene, sier forbundsleder i Postkom Odd Kristian Øverland til NRK.no.

Her er listen over postkontorene som blir rammet i Agder og når de er planlagt nedlagt.

StoaARENDALAust-Agder4.kvartal2013
GrimstadGRIMSTADAust-Agder2.kvartal2014
FlekkefjordFLEKKEFJORDVest-Agder2.kvartal2013
LundsidenKRISTIANSANDVest-Agder2.kvartal2013
MandalMANDALVest-Agder4.kvartal2013
SøgneSØGNEVest-Agder1.kvartal2014