KRISTIANSAND: Han er nyhetsoppleser i Nrk. På fritiden er han ihuga Start-fan. Men aller mest tid bruker han på Kirkens Ungdomsprosjekt (Kup), der han hver onsdag de siste 12 år har vært med å gi et meningsfylt aktivitetstilbud til ungdommer som trenger det.

Hvorfor begynte du å engasjere deg i Kirkens Ungdomsprosjekt? — Det var tilbake til 2000, og litt tilfeldig, at jeg ble med som frivillig. Men jeg har alltid vært opptatt av frivillig arbeid, også før jeg flyttet til Kristiansand. Og så liker jeg godt ungdommer.

Hva gjør dere på disse onsdagskveldene? - Det er mye forskjellig. Vi har lokaler i byen, så det hender vi er der. Det kan være individuell oppfølging og fellesaktiviteter i grupper. Av aktiviteter kan nevnes øvelseskjøring, bowling, leksehjelp og temakvelder. Det kan være elgsafari en novemberkveld, eller før jul en tur ut i skogen for å finne juletre. Det er veldig avhengig av hvilken type gruppe det er; noen vil ha action, mens andre vil ta det litt rolig.

Og dere er ofte på tur? - Vi har en helgetur i semesteret, høst og vår. I tillegg arrangeres en sommertur over fire-fem dager. De siste årene har min gruppe reist til Telemark, til Treungen. Der er det et flott sted hvor vi har tilgang på båt, hester og en Tarzan-slynge. Det er populært.

Hvem er dette tilbudet for? - Det er for ungdom med behov for ekstra oppfølging, altså ikke en vanlig ungdomsklubb. Noe av tankegangen er faste grupper med fast gruppeleder.

Hvor mange er med? - Det er 8-12 ungdommer i Kup-gruppene. det er jo noen av disse gruppene, så det er ganske mange som blir fulgt opp.

Hva har dette arbeidet gitt deg? - Først og fremst trives jeg med ungdommene, blir jo så glad i dem. Det oppleves også som meningsfylt å bruke min fritid på dette.

Hva annet frivillig arbeid har du befattet deg med tidligere? - Alt fra menighetsarbeid, har engasjert meg mye i kirkelig arbeid, til at jeg har drevet idrett og vært med der.

Fritiden eller? - Jeg har ei kone som jeg er glad i. Vi bor i Vågsbygd. Jeg trener og prøver å følge opp venner, selv om jeg jobber turnus.

Hvordan havnet en Askim-gutt på Sørlandet? - Det var i 1994, flyttet ned hit etter videregående og gikk lærerskolen i Kristiansand. Jeg jobbet noen år som lærer før jeg studerte journalistikk ved Mediehøgskolen på Gimlekollen, og har jobbet som journalist etter det. Har egentlig bare bodd i Kristiansand og Askim, ganske traust sånn.

Hvordan blir julehøytiden for deg? - Jeg er så heldig at jeg har morgensendingen i Nrk Sørlandet, deretter drar vi til mine svigerforeldre i Oslo på julemiddag.