ÅPNET: Den nye kulturkafeen i Strandgaten har åpnet, uten noen form for offisiell markering. Foto: Helge Corneliussen
KOFFERT: En amerikakoffert er brukt som bord. Ellers er det nytt og gammelt i skjønn forening. Ulla Benjaminsen er mest opptatt av å ha det hjemmekoselig. Foto: Helge Corneliussen
ÅPNET: Søstrene Kim Heidi Winther og Ulla Benjaminsen rakk aldri å ha noen offisiell åpning, men har åpnet. Foreløpig mangler søsterkaken. Foto: Helge Corneliussen
MENY: Slik presenterer søstrene menyen i kulturkafeen. Foto: Helge Corneliussen

LILLESAND: — Her kan du lese 17. mai programmet fra 1966. Er det ikke stilig. De gamle avisene fant vi i veggene rundt pipa. Selvsagt måtte vi bruke dem som tapet på doene, sier Ulla Benjaminsen.

— Vi er veldig stolte av doene, legger hun til.

Åpnet i helgen

I helgen åpnet hun Lillesands nye kulturkafe, sammen med søsteren Kim Heidi Winther.

— Vi skulle jo hatt en offisiell åpning, men da folk i helga begynte å skrape på vinduet fant vi ut at vi bare måte slippe folk inn. Så var vi i gang, forteller Benjaminsen.

God respons

Det har vært store forventninger til den nye kafeen i Lillesand og i følge Benjaminsen har responsen vært overveldende.

1800-tallshuset er strippet for moderne materialer. Søstrene har i tillegg pøst på med gamle møbler. En amerikakoffert danner et av bordene.

— Vi har egentlig ikke noen spesiell stil. Vi skal bare prøve å gjøre det hjemmekoselig, sier Benjaminsen.

Kulturen henger bokstavelig talt i veggene. Her har det vært drevet butikk i kanskje over 100 år. Klær, bøker, elektriske artikler og kjøtt er handlet over disk.

— Vi skal servere kake og småretter, forteller Ulla Benjaminsen.

Første utstiller på kulturkafeen kommer fra Kristiansand. Alf Solbakkens manipulerte fotografier henger på en av veggene.

— Etter hvert skal vi ha lokal underholdning også, sier Benjaminsen.