**KRISTIANSAND: Beslaglagt førerkort

23.02** Politiet fratar en 45 år gammel mann førerkortet ettersom han er mistenkt for promillekjøring. Mannen ble stoppet på Tinnheia av UP. Han ble pågrepet og samtykket i førerkortbeslag.

**KRISTIANSAND: Vakt slått ned

23.51** En av vaktene ved Patricks pub ble i natt slått ned av en gjest. En 25-åring fra Kristiansand ble pågrepet av politiet og anmeldt for ordensforstyrrelse på offentlig sted.

**SONGDALEN: Bil i grøfta

23.52** En sjåfør kjørte i grøfta ved rundkjøringen på Rosseland sent lørdag kveld. Ifølge politiet havnet bilen på siden. Sjåføren kom uskadet fra uhellet.

**KRISTIANSAND: Lagde bråk

00.44:** En mann (24) ble kjørt til arresten etter å ha lagd bråk ved drosjeholdeplassen i Vestre Strandgate. Mannen anmeldes for ordensforstyrrelse etter å ha slått til to vakter.

**MANDAL: Sov på bussen

00.44:** En bussjåfør i Mandal meldte fra om en sovende person på Skinsnes-bussen. Passasjeren, en mann (36), ble kjørt til legevakta for sjekk og senere hjem.

**KRISTIANSAND: Betalte ikke

01.26:** En drosjesjåfør i Vågsbygd fikk ikke betaling for turen. Politiet har sikret personalia på passasjeren, som vil bli anmeldt over helga.

**ARENDAL: Livløs mann

01.44:** AMK-sentralen sendte ambulanse og politiet rykket ut etter at en mann (21) ble sparket i magen på Langbrygga i Arendal. Politiet pågrep gjerningsmannen, en arendalitt (21). Offeret ble kjørt til legevakta av ambulanse. Gjerningspersonen ble pågrepet og anmeldes samtidig for vold mot offentlig tjenestemann etter å ha slått en politistudent i forbindelse med pågripelse.

**KRISTIANSAND: Påkjørsel

01.47:** En kvinne ble kjørt ned i Vestre Strandgate etter å angivelig ha løpt ut i lyskryss like foran en bil som kjørte på grønt lys. Kvinnen ønsket ikke å la seg undersøke av lege og ble tatt hånd om av bekjente.

**KRISTIANSAND: Aggressiv mann

01.51:** En vakt ved et julebord i Sørlandshallen ba om politibistand for å håndtere en meget aggressiv mandalitt (36). Mannen ble satt i arresten.

**KRISTIANSAND: Ordensforstyrrelse

01.56:** En mann (21) fra Kristiansand skal ha knust en pyntegjenstand ved Bakgården i Tollbodgata. Mannen anmeldes for ordensforstyrrelse etter å ha lagd bråk på stedet. Det er mulig at forholdet anmeldes over helga.

**BYKLE: Slagsmål

01.57:** AMK-sentralen meldte fra om masseslagsmål på Hovdehytta. Både ambulanse og politi ble sendt til stedet, hvor flere personer skal ha vært involvert i slagsmål. En person måtte ha ambulansetilsyn. Det er mulig forholdet anmeldes over helga.

**KRISTIANSAND: Ampert

01.59:** Utestedet Spot i Dronningens gate ba om bistand etter at det begynte å bli ampert på utsiden. En person ble bortvist av politiet.

**KRISTIANSAND: Lagde bråk

02.03:** En vakt ved Caledonien ba om bistand etter at en person skal ha lagd bråk. Personen ble kjørt hjem av bekjente.

**KRISTIANSAND: Ville ikke gå

02.15:** En kvinne (26) nektet å forlate Victoria pub. Kvinnen ble anmeldt for å ikke ha fulgt politiets pålegg og ble kjørt inn til arresten.

Her blir bilen ved Statoil Vesterveien stanset. Foto: Vegard Nekstad

**KRISTIANSAND: Uten lappen

02.18:** En patrulje fra Utrykningspolitiet stanset en bil på E 39 ved Statoil Vesterveien. Føreren, en mann (18) fra Kristiansand, ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. To passasjerer i bilen ble anmeldt og innbrakt mistenkt for bruk av narkotika. De to pågrepne er en gutt (17) og en kvinne (23).

Politiet kikket etter julebordsfyll på Vesterveien, men fant narkotika og en sjåfør uten lappen. Foto: Vegard Nekstad

**KRISTIANSAND: Falt gjennom rute

02.28:** En mann skal ha falt gjennom en glassrute ved Matexpressen i Vestre Strandgate. Det var ampert på stedet da politiet kom fram og en person ble bortvist.

**ARENDAL: Slåsskamp

02.53:** Politiet kom over en slåsskamp på Sam Eydes plass. En mann (33) fra Arendal ble kjørt til legevakta for sjekk. Det viste seg at han ikke var kommet fysisk til skade. To personer anmeldes for ordensforstyrrelse på offentlig sted.

**KRISTIANSAND: Trusler

04.26:** En person ble bortvist fra en adresse på Lund etter å ha oppført seg truende.

**SØGNE: Festdeltakere angrep politiet

05.37:** Godtok ikke at fest ble avsluttet for andre gang på få timer. Les mer i egen sak.

Rumensk vogntog sperret påkjøringsfelt ved Kjerlingland på E 18 i morgentimene. Foto: Kristin Ellefsen

LILLESAND: Trailer sperret avkjøring

06.32: En rumensk semitrailer sperret avkjøringen fra E 18 til Kjerlingland i østgående retning. Politiet rykket ut, men trafikken gikk uhindret på E 18. Traileren ble senere fjernet av et bilbergingsfirma. **KRISTIANSAND: Fyllekjøring

07.53:** En bil stod i grøfta utfor Høvågveien ved Sukkestøl. Bilen har kjørt utfor veien i løpet av natta. — Ved politiets ankomst prøvde en person å få den på veien, opplyser Ove Austenaa, operasjonsleder ved Agder politidistrikt. Personen blåste positivt på alkotest og måtte bli med til legevakta for å ta blodprøve. Bilen var uregistrert.

Her ble bilen stående etter utforkjøringen. Foto: Kristin Ellefsen

KRISTIANSAND: Utforkjøring

10.28: En bil kjørte utfor i "Jordmorsvingen" og traff en lyktestolpe. Ingen ble skadet, men bilen ble skadet. **MANDAL: Elektrisk krangel

13.27:** Flere beboere begynte å krangle om hvem som brukte mest strøm. — Flere er nemlig på samme ”strømkurs” og da blir det til at sikringen går når folk vil øke sin innetemperatur, opplyser Ove Austenaa, operasjonsleder ved Agder politidistrikt. En politipatrulje ble sendt til stedet for å megle.

**KRISTIANSAND: Julebrann

14.03:** Det tok til å brenne i en juledekorasjon på Amfi Vågsbygd. Politiet har foretatt undersøkelser på stedet.

**GJERSTAD: Sperret påkjøringsfelt

16.30:** Statens vegvesen ba om politibistand etter at et engelsk vogntog sperret et påkjøringsfelt til E 18. Politiet ble bedt om å bøtelegge sjåføren.

**KRISTIANSAND: Raserte leilighet

16.53:** - Politiet blir tilkalt til en leilighet på Grim der en 42 år gammel mann raserer egen leilighet og truer med å sette fyr på bygget, opplyser Frank Solås, operasjonsleder ved Agder politidistrikt. Politiet fikk kontroll på mannen og han ble fremstilt for lege.

**MANDAL: Knivstikking i Buen

16.53:** Les mer i egen sak.

**FROLAND: Grovt tyveri

17.12:** Det ble meldt om grovt tyveri fra ei hytte i Espestøl hyttefelt på Øynaheia. En dør er brutt opp og det er foreløpig usikkert hva som er stjålet. Det kan se ut til at et Honda strømaggregat til en verdi av 23.000 kroner er borte. Verktøy kan også være stjålet. Innbruddet har trolig skjedd i perioden 26.11 til 7.12. **FLEKKEFJORD: Trafikkontroll

18.12:** Fem bilførere fikk muntlige pålegg for mindre overtredelser da politiet gjennomførte en trafikkontroll på E 39 ved Nedre Austad i Flekkefjord. Totalt ble 78 biler kontrollert.

**RISØR: Stakk fra trafikkuhell

19.16:** En 22 år gammel mann ble anmeldt etter et trafikkuhell på gamle E 18 mellom Brokeland og Søndeled. 22-åringen skal ha presset en møtende bil av veien, før han kjørte videre. Den andre bilen fikk skader på venstre side. Da politiet påtraff 22-åringen, var han på vei tilbake til uhellstedet.