AGDER: Bare 14,8 prosent av vestegdene ville stemt KrF hvis det var fylkestingsvalg i morgen. I Aust-Agder er oppslutningen på 9,3 prosent. Det viser meningsmålingen som Respons Analyse har gjennomført på vegne av Fædrelandsvennen.Ved fylkestingsvalget for fire år siden var KrF Vest-Agders største parti med 21,1 prosents oppslutning. I Aust-Agder fikk partiet 14,3 prosent.

— Stoppet fall

Stortingsrepresentant Dagrun Eriksen sier likevel at hun hadde fryktet enda verre tall.

— Tallene kan ses på flere måter, men de forteller også at vi har stoppet en trend med store fall, sier hun.

I andre enden av skalaen fosser Høyre fram. Partiet går fram med om lag fem prosentpoeng i begge fylkene i forhold til stortingsvalget i fjor og fylkestingsvalget for tre år siden. I Vest-Agder er partiet nå jevnstort med Ap og bare et par prosentpoeng mindre enn Frp.

- Halleluja

— Disse tallene er jo fantastiske, de fortjener et lite halleluja, sier stortingsrepresentant for Aust-Agder Høyre, Svein Harberg.

Både Ap og Frp stabiliserer seg på et nivå mellom sist stortingsvalg og fylkestingsvalg. I Aust-Agder har Ap med sine vel 28 prosent en oppslutning nær den partiet har på landsbasis. I Vest-Agder er det fremdeles langt igjen til et slikt nivå.

For Frp er målingen en indikasjon på at partiet har opparbeidet seg en stabil, stor velgermasse på Agder. Men tallene er betydelig dårligere enn hva partiet oppnådde i tilsvarende målinger i andre mellomvalgår sommerstid.

Blant de mindre partiene er det små endringer. Sp sliter i begge fylker, og både Venstre og SV strever med å tiltrekke seg nye velgergrupper på Agder.

Målingen ble gjennomført i tiden 27. mai til 1. juni.

Hva mener du om KrFs nedgang på Agder? Si din mening i debattfeltet under.