KRISTIANSAND/LINDESNES : De halvt hundre ambassaderepresentantene som i går vandret over svabergene ved Lindesnes fyr, lot seg begeistre – både av sørlandsidyllen og næringsviljen i landsdelen.

I dag gikk turen med M/S Maarten til Kristiansand, og besøk hos offshoreselskapet MacGregor Hydramarine. Senere dro ambassadørene til Universitetet i Agder. Flere lot seg imponere over den høyteknologiske industrien i Kristiansand.

— Ambassadørene var svært interessert i hva vi driver med, sa salgsdirektør i MacGregor Hydramarine, Øystein Bondevik, som er stolt over at selskapet ble valgt av Utenriksdepartementet (UD) til å representere næringslivet her. Det var svært interesserte ambassadører som nok også var litt imponert over høyteknologien.

Se video av ambassadørbesøket øverst i saken

FOTOSEANSE: Engie Youssef Khalil fra Egypt fotograferer ambassadør-ektefellene Katrina Tsvetkova (Ukraina), Angelice Olgui (Chile) og Veronique Monroyer (Belgia). FOTO: TARALD REINHOLT AAS

De kunne ved første øyekast se ut som en vanlig forsamling turister i ettermiddagssolen rundt Lindesnes fyr i går. Rett nok penere i tøyet og med et diskret sikkerhetsombud rundt seg, tok over 90 diplomater og ektefeller feriebilder i havgapet.

UDs årlige tur for stasjonssjefer på de utenlandske ambassadene gikk i år til Sørlandet, og var svært etterlengtet, skulle man tro diplomatene og ektefellene Fædrelandsvennen snakket med: Dette var en sjanse til å komme ut fra ambassadekontorene og se landet de arbeider i. 49 ambassader var fordelt på tre turbusser i går, og fortsatte rundturen på Sørlandet i dag.

— Dette er jobben min. Jeg møter folk fra andre ambassader. Her kan jeg diskutere direkte med dem, sa Bulgarias ambassadør Nicolas Karadimov på vei ned fra fyret.

Han roste det han hadde opplevd av både folkeliv, natur og næringsliv. Det var helt etter hensikten til Utenriksdepartementet:

— Turen handler om omdømmebygging. Her har vi representanter fra mange ulike land som lærer Norge å kjenne, og skaper kontakter. Det skjer en del ting på Sørlandet, tross i at bedriftene selv hevder de har et PR-problem i forhold til Oslo, sa rådgiver og turarrangør Artur Knutsen i UD.

I morgendagens papirutgave av Fædrelandsvennen kan du lese at MacGregor Hydramarine kan bli modell for brasiliansk selskap