Steven Hasseldal blir landets yngste politimester når han starter jobben ved Sunnmøre politidistrikt. Foto: Helge Corneliussen

GRIMSTAD / OSLO / ÅLESUND: Hasseldal har det siste året jobbet som politistasjonssjef ved Grimstad politistasjon. Han har tidligere ledet Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland.

— Det var selvfølgelig gøy, og det er spennende å få tilliten, sier Hasseldal til fvn.no få minutter etter at meldingen fra statsråd kom. Åremålsperioden Hasseldal tilsettes for, er på seks år.

Ifølge Hasseldal er det ikke klart når han tiltrer stillingen i Ålesund, men det vil bli en dialog med Politidirektoratet.

- Er det lenge siden du søkte?

— Ja, det var i oktober, sier Hasseldal.

Det er Justis- og politidepartementet som står for ansettelsen. Justis- og politidepartementet bestemmer når Hasseldal kan begynne.

I perioden 1991 til 1998 var Hasseldal politibetjent ved Arendal og Oslo politikammer. Det var Kongen i statsråd som gikk inn for at Hasseldal skal overta jobben som politimester ved Sunnmøre politidistrikt.

Hasseldal overtar jobben etter politimester Arne Sverre Karoliussen, som gikk av ved årsskiftet.

Hasseldal har befalsutdanning fra 1990 og Politiskolen fra 1993. Han har grunnfag i privatrett fra 1996, offentlig rett fra 1997 ved Universitetet i Oslo, og offentlig administrasjon og ledelse fra Høgskolen i Nord-Trøndelag i 2004. Han har også videreutdanning ved Politihøgskolen i funksjonsrettet ledelse i 2004, ledelse og organisasjonsutvikling trinn II i 2005 og topplederkandidatprogrammet i 2009. I tillegg har Hasseldal en MPA (Master of Public Administration) fra Copenhagen Business School fra 2008.