BROKKE: — Det er veldig godt med snø. Vi opererer nå med 1 - 1,2 meter snø. Siste to døgn er det kommet 20 centimeter puddersnø, sier daglig leder ved Brokke alpinsenter, Jan Wojtaszek, til fvn.no.

— Det er ikke sol i dag, men det meldes glimt av sol søndag og neste uke. Faktisk er det meldt seks dager med sol i Brokke, sier Wojtaszek.

I formiddag var det fire minusgrader i anlegget.

HOVDEN: - Det ser bra ut og det er godt med snø. Værmeldingene har justert seg til det bedre og vi er klar for storinnrykk, sier Tom Kvinlog ved Hovden skisenter.

Snødybden varierer fra 50 til 150 centimeter i anlegget.

— I dag bruter sola gjennom, men det er litt tåke på toppen. Temperaturen er minus fem grader.

Med ferien ventes også et realt innrykk.

— Vi regner med fullt trøkk. Skisenteret bør ha et snitt på 2000 hver dag i ferien, sier Kvinlog.

EIKERAPEN: - Det er veldig bra forhold. Vi har fremdeles ti minusgrader på morgenen, men gar kjørt opp og startet anlegget, sier Petter Backstrøm ved Eikerapen skisenter.

I formiddag var det cirka fem minutsgrader og lett tåke i anlegget.

— Det meldes mye bra vær neste uke. Halve innrykket kommer i dag og onsdag neste uke kommer mange, sier Backstrøm.

Folk fra Mandal, Kristiansand, Lyngdal, Farsund og Rogaland er brukere av anlegget.

— Vi har lagt opp til fire store hopp, bølger og seks rails. I tillegg kan man renne i skauen. I går hadde vi 50 personer som bare kjørte i løssnøen, sier Backstrøm.

LJOSLAND: - Vi har halvannen meter snø og kjempefine forhold. Det store innrykket kommer i dag og noe neste uke. Vi har også åpent uka etterpå, hvor Rogaland har vinterferie, sier daglig leder ved Ljosland skisenter, Gunvor Ljosland.

I snitt er det halvannen meter snø i anlegget, men det fordeler seg ujevnt.

— Det har kommet 15 - 20 centmeter snø denne uka. Det er kommet betraktelig mye mer snø enn ved kysten. Vi oppfordrer byfolk til å trekke inn i landet for å oppleve snø i mer kontrollerte former, sier Ljosland.

TVEIT: Tveit skisenter i Kristiansand melder også om gode forhold i bakken etter snøfallet den siste uken.

Trekket har åpent på dagtid i helgen, og arrangerer lørdag slopestylekonkurranse for snowboardere og skikjørere. Skisenteret har rigget til rail, bigjump og boks til konkurransen.

SIRDAL: I Sirdal rapporteres det om gode forhold både i langrennsløypene og i de fire skitrekkene Tjørhomfjellet, Ålsheia, Fidjeland og Ådneram.

— I terrenget er det mellom 1,30 og 1,50 meter med snø, mens i trekkene er det ytterligere en meter med kunstsnø. 194 kilometer med langrennsspor er kjørt opp, forteller daglig leder Anita Vik i Sirdalsferie til fvn.no.

Hun sier at snøforholdene i Sirdal denne sesongen har vært unormalt bra.

— Vi har ikke hatt så mye snø på så lenge jeg kan huske, sier Vik.

BORTELID: - Vi har veldig bra med snø her og gode forhold, sier daglig leder ved Bortelid alpinsenter, Odd Tryland, til fvn.no.

Han vil tippe at det er140 til 150 centimeter med snø i bakkene.

— Det har kommet noe snø denne uken, så det er et fint mykt lag på toppen, forteller han.