FARSUND: Et mulig hevnmotiv knyttet til drapet på den overgrepsdømte 57-åringen, kommer til å stå sentralt i politiets etterforskning. Det bekrefter politiadvokat Hellek Rue.

57-åringen, som ble funnet død i sin bolig på Vanse i Farsund tirsdag kveld, ble i 2007 dømt til åtte års ubetinget fengsel for grove seksuelle forbrytelser. Flere kvinner ble utsatt for forbrytelsene. I august i fjor ble han løslatt på prøve etter et opphold på kriminalomsorgens overgangsboliger på Solholmen i Kristiansand. Prøvetiden utløper i 2014. — En del av etterforskningen vil naturlig nok knyttes til fornærmedes historikk, for å se om dette kan være et mulig motiv, sier politiadvokat Hellek Rue. Et annet mulig motiv, som også skal undersøkes, er om det er tilknytningspunkter til rus og rusmisbruk.

Siktes for forsettlig drap

Tre menn fra Farsund blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap på 57-åringen. De tre er henholdsvis 37, 32 og 31 år gamle.

— Min klient, 31-åringen, har forklart til politiet at han var i leiligheten til avdøde og forlot denne. Da var det ikke noe galt. Han nekter straffskyld, og stiller seg uforstående til at han er siktet i saken. Han benekter enhver befatning med drapet, sier advokat Sigvart Bilstad, forsvarer for 31-åringen som er straffedømt sju ganger tidligere.

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen, forsvarer for 37-åringen, sier at hans klient nekter straffskyld og har i avhør forklart at han ikke har noen befatning med drapet. - Han var vært i umiddelbar nærhet, men er ukjent med at det skal ha skjedd noe i leiligheten.

Den siktede 32-åringen har advokat Jon Christian Elden som forsvarer. På en sms til Fædrelandsvennen skriver Elden at hans klient ikke erkjenner noen form for skyld.

37-åringen og 32-åringen er straffedømt tidligere.

Bekymringsmelding

Politiet fikk tirsdag kveld klokka 19.50 en bekymringsmelding knyttet til avdødes situasjon. Denne meldingen er helt åpenbart kommet fra noen som var klar over hva som hadde skjedd i leiligheten, og som av den grunn mente politiet burde underrettes. Da politiet kom, var 57-åringen død, og han hadde allerede vært død en tid.

Åstedet ble fra klokka 21 tirsdag kveld overlatt til kriminalteknikerne. Etter å ha jobbet i ni timer, var de tekniske etterforskerne tilbake klokka 16 onsdag ettermiddag. Undersøkelsene av åstedet ble avsluttet ved 19-tiden onsdag. Da gjenstod det fortsatt undersøkelser av boligene til de tre siktede.

Det er uklart hva som førte til at 57-åringen døde. Den foreløpige obduksjonsrapporten kommer først utpå dagen torsdag. Åstedsundersøkelsene gir ingen sikre indikasjoner på om det er brukt kniv, stump vold, våpen eller en kombinasjon av alle disse elementene.

Pågripelsene av de tre siktede i saken skjedde natt til onsdag mellom midnatt og klokka fem om morgenen. Det var vitneforklaringer som ga politiet viktig informasjon om at de tre kunne være innblandet i drapet. Men alle tre nekter befatning med drapet i de foreløpige avhør som er gjort.