TVEDESTRAND: Det var mandag denne uka at Ørnhøi hentet båten ut av midlertidig opplag ved en marina i Tvedestrand, og sjøsatte den før turen over til Sandøya. På overfarten til øya, der paret har bodd i 30 år, merket de at det var litt vann i båten, men tenkte ikke mer over det.

Det de ikke visste, var at bunnproppen hadde blitt fjernet da den lå i opplag, skriver Tvedestrandsposten.

Bunnproppen manglet

— Det var et ufyselig vær, med is, snø og fukt inne i båten, og vi tenkte jo aldri at bunnproppen manglet. Det gjaldt bare å fortøye og komme seg i hus, sier den tidligere SV-nestoren Stein Ørnhøi til Fædrelandsvennen.

SV-høvdingen Stein Ørnhøi hadde ikke sjekket en vesentlig detalj før han sjøsatte båten i Tvedestrand.

De la til brygga, og gikk i land. Igjen ble en koffert med noen av årets julegaver stående. Utover kvelden tok båten inn så mye vann at den sank, og da de ble varslet av en nabo var det allerede for seint.Hele båten gikk under vann, med motor, elektrisk utstyr og julegaver.

— Båten er berget nå, og forsikringen tar seg av det. Jeg er ferdig med det, og vi har fått låne en båt av en nabo i jula, så vi kan få hentet barnebarna, sier Ørnhøi, og fortsetter:

— Naboene stiller til og med opp med juletorsken.

- Vondt døgn

SV-veteranen sier til Tvedestrandsposten at han tenker spesielt på hva som kunne ha skjedd dersom båten hadde fått tid til å ta i mer vann med de to om bord.

– Da måtte vi ha svømt i sjøen som holder to grader, sier han, og legger til at det ble et veldig vondt døgn for ham.

Ragnhild Haug understreker imidlertid at det blir julefeiring på Sandøya i år også.

– Her blir det jul. Det er ikke blitt noen katastrofe av det og det er vi lettet over, sier hun til lokalavisa.