MANDAL: – Ja, jeg mener vi skal ha is i magen og vente på en vurdering av salg. Det ville jo være en fallitterklæring å droppe tanken ei uke etter at vi vedtok noe annet i bystyret, sier han.

Diskusjonen om at bystyrets flertall forrige torsdag vedtok salg av aksjene etter at fredningstiden er over til sommeren har gått hett for seg. Siste kommune som nå har meldt sin interesse for kraftaksjene til Mandal er Kvinesdal. Det var det et enstemmig kommunestyre som gikk inn for onsdag. Fra før av har Marnardal, Arendal og Evje og Hornnes vedtatt det samme.

– Det gjør selvsagt inntrykk med slike reaksjoner. Samtidig kommer det fra kommuner som alt har eiendomsskatt, sier Sven Seljom (H).Han forteller at han har fått signaler i egne rekker at det kanskje ikke er så klokt likevel å selge.

Usikkerhet

Foreksempel sier Hannah B. Dybesland (H): – Jeg mener det har kommet usikkerhetsmomenter etter vedtaket i bystyret. Likevel skal vi ikke legge saken død allerede nå. Jeg synes det er viktig å løfte saken opp, sier hun.

Hun forteller om blandede reaksjoner fra folk hun møter. – Seneste nå i morges fikk jeg reaksjoner fra en som mente det er helt riktig å selge, forteller Dybesland.Fædrelandsvennen har ringt endel sentrale politikere i Mandal bystyre som tilhører flertallsgrupperingen bak budsjettet. Ingen vil gå så langt og legge aksjesaken død alt nå.

– Nei, det synes jeg er vel tidlig. Jeg står fast på at vi skal utrede hvilke konsekvenser et salg har, sier Kaare Hjort (Frp).

Prosess

Det samme sier Kirsten H. Leschbrandt (H). – Vi har startet en prosess for å få nok kunnskaper, det synes jeg er riktig, mener hun.

Det samme utgangspunktet har Ole Guttorm Ihme (H). – Vi har vedtatt å revurderer et salg om det viser seg å være taktisk uklokt, sier han.

Følger flertallet

En som ikke heller har gjort seg opp nye tanker etter bystyremøtet er Nils Trygve Frivoll (Sp). Han er eneste representant for partiet, men sitter på vippen.Likevel: – Jeg kommer til å følge det flertallet har bestemt, også i senere debatter om denne saken, sier han.