MANDAL: Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Øystein Vellesen, forteller at politiet fikk melding om tyveriet klokka 15.26. — Noen har tatt blålysbøylen fra patruljebilen, i perioden 27.–29. oktober. Den sto parkert hos Bay Auto i Mandal, sier han.

Godt sikret

Daglig leder ved bilforhandleren, Svein Salvesen, utdyper:

— Vi har tatt vare på en bil for politiet, en vanlig hvit Ford Mondeo utrykningsbil. Den har stått inngjerdet bak et tre meter høyt gjerde med piggtråd. "Belsen", kaller vi bare stedet, sier han til Fædrelandsvennen.

Likevel har altså tyvene klart å ta seg inn.

— Mandag morgen merket jeg at noen var annerledes ved bilen, at det manglet noe. Det viste seg at noen hadde vært på besøk i løpet av helga, klippet over kabelen med ledinger som er koblet til lysene, og stukket av med bøylen med blålys og hjelpelys. De må ha brukt en avbitertang eller en skarp kniv, sier han.

Stjal stål og batterier

Han forteller at tyven eller tyvene har klatret over gjerdet, og også fått med seg gamle batterier og stålmaterialer som forhandleren oppbevarer for gjenvinning.

Salvesene opplyser at Bay Auto ofte hjelper politiet med oppbevaring av biler som skal transporteres innad i distriktet. Men han har aldri opplevd noe lignende.

— Jeg har aldri sett eller hørt om at noen har stjålet utstyr fra en politibil. Det er litt vilt, og meget frekt. Men de tok seg ikke inn i bilen, så politiradioen og alt det andre er på plass. Men vi har kjørt bilen inn på verkstedet nå for å være sikre, sier han.