Hva synes du om statsbudsjett-forslaget? Diskutér under artikkelen eller på Twitter med hashtag #sb13sør

AGDER: — Med så mye oppmerksomhet rundt svak politidekning, stengte lensmannskontor og henlagt hverdagskriminalitet er det merkelig at ikke regjeringen gir politiet det løftet de sårt trenger. Dette rammer spesielt oss på Sørlandet, sier Ropstad til Fædrelandsvennen.

— Jeg registrerer også at det ikke er satt av midler til noen større prosjekter på samferdsel i 2013, kun sluttføring av prosjekter. Det betyr at vi må fortsette kampen slik at vi får inn E 39, E 18 og riksvei 9 i nasjonal transportplan som kommer på nyåret.

— Med så mye penger til disposisjon er det utrolig at regjeringen nedprioriterer forskning og høyere utdanning. Universitetet i Agder får ikke den økningen universitetet vårt fortjener for å bli løftet opp på linje med universitetene og bidra til den viktige kompetanseutviklingen på Sørlandet som universitetet skal gjøre, sier Ropstad

Snikinnfører

Ropstad reagerer også sterkt på at han nå mener regjeringen snikinnfører heldagsskolen.

— Det er en gigantisk feilinvestering å bruke mer penger på flere timer i stedet for å få flere og bedre lærere inn i skolen. Regjeringen bruker eksempel mer penger på å utvide skoledagen med en ekstra time kulturskole enn de bruker på å bekjempe dropout!

— Jeg mener også Regjeringen bryter eldreløftet. Med dette budsjettet virker regjeringens mål om 12.000 nye sykehjemsplasser innen 2015 helt urealistisk.

Familiepolitikk

— Det er også en tydelig mistillit til familiene i dette budsjettet. Familiene vet best hvordan de skal organisere sin hverdag, men nå kommer enda større overstyring. 14 uker av fødselspermisjonen blir øremerket far, kontantstøtten for toåringene fjernet og det er blitt enda vanskeligere å kombinere kontantstøtte og barnehage.

MER POLITI: Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) ønsker seg mer penger til politi- og lensmannsetaten. Det har ikke gått i oppfyllelse. Foto: Reidar Kollstad