KRISTIANSAND: Den endelige avklaringen kom i formiddag etter at bostyrers representant Øystein Krabberød i snart to uker har jobbet med å få noen til å kjøpe opp Johs Lunde Sylinderservice. Selskapet gikk konkurs i forbindelse med problemene i de andre Johs Lunde-selskapene.

Opptil fire forskjellige grupperinger har jobbet med å legge inn bud på Johs Lunde Sylinderservice. Men ifølge Krabberød ble bankens konklusjon at de ville få ut flere verdier ved å selv overta alle eiendelene i den konkursrammede bedriften.

Båtfare

Når det nå er endelig slutt for Sylinderservice, betyr det samtidig at verken bostyrer eller bank vil ha noe ansvar for 150 båter som står lagret i lokalene på Voie.

— Båteierne har selv ansvaret for disse båtene. Det er fortsatt strøm i lokalene, men det vil bare være noen dager til, sier Øystein Krabberød.

Selv om de fleste båtene vil tåle kulda, kan båter med ferskvann få problemer når strømmen blir skrudd av.

— Jeg håper båteierne har forsikringen sin i orden, sier Krabberød.

Han opplyser at boet disponerer lokalet en måned framover. Det var i formiddag usikkert hva som skjer med lagringsplassen ut over våren.

— Det blir nok en løsning på dette, men jeg vet ikke hva den blir eller om vi blir en del av den, sier Vidar Robstad i Andøya Industripark, selskapet som eier lokalet.

Det er Johs Lunde Sylinderservice på Voie som er konkurs. Det som heter Sørlandets Sylinderservice i Sørlandsparken er en selvstendig bedrift som kun har en historisk sammenheng med Johs Lunde Sylinderservice.

Ansvarlige

Da det den 7. februar i år ble åpnet konkurs i Johs Lunde Sylinderservice, ble de ansatte stående uten arbeid. Det har jobbet rundt 20 i bedriften, men ikke alle i hele stillinger.

En gruppering av de ansatte var også interesserte i å overta bedriften, men budet de la inn var altså ikke høyt nok for Nordea.

Johs Lunde Sylinderservice hadde en brukbar drift og flere år med overskudd bak seg. Deres skjebne ble at de har solidaransvar overfor andre selskap i Johs Lunde-gruppen. Det vil si at de også blir ansvarlige overfor Nordeas krav som skal være på 250 millioner og som retter seg mot en rekke andre tidligere Johs Lunde-selskaper.

De bokførte verdiene i selskapet skal være på rundt 10 millioner kroner.