KRISTIANSAND: Da fvn.no kom til Solkollen barnehage på Søm, hadde nesten samtlige av barna i barnehagen benket seg foran veggen i gymsalen, som for anledningen fungerte som kinosal. På "lerretet" kjørte bil etter bil mot Westminster Abbey, og kongelige, adelige og kjendiser gikk opp den røde løperen.

Men det var ikke alt som var like spennende. Ifølge avdelingsleder Ann Kristin Wigardt hadde barna forskjellige ting som de bet seg merke i.

— Jentene er opptatt av kjolen og hvordan den ser ut, mens guttene har sett at noen av de kongelige har sverd, og lurer på hvorfor de har dét, sier hun.

Ansiktsmaling

De fleste barna hadde fått påmalt kroner på kinnene. Guttene fikk lyseblå prinsekroner, mens jentene fikk rosa prinsessekroner.

— Vi ville ikke legge opp til for mye pynting og kjoler og sånn, vi synes det var nok med litt ansiktsmaling sier Wigardt.

Ekte prinsesse

Etter en stund var endelig bruden på vei mot kirken. For de fleste av barna var det første gang de så en ekte prinsesse.

Men selve seremonien var tydeligvis ikke så viktig å få med seg, for mens bruden og brudens far gikk nedover altergangen, gikk barna mot ytterdøra. De ville heller ut og leke.

Igjen satt noen lett rørte barnehageansatte og så Kate ta sin William i hånda ved alteret.

Men heller ikke de voksne fikk sett ferdig seremonien - de måtte videre til avdelingsmøte.