KRISTIANSAND: — Vi har fått beskjed om at det er en forsiktig takst, så da regner vi jo med at vi kan få 25 millioner kroner for det på det åpne markedet, humrer Bjarne Tønnessen fra Flekkerøy i Kristiansand til fvn.no.

Han brukte god tid på å fordøye summen av den nye eiendomsskatten slik den ble skissert fra Kristiansand kommune.

”Det virker ikke veldig tillitsvekkende hvis de kan slumse sånn.

Bjarne Tønnessen, huseier på FlekkerøyTønnessen lurer på om firmaet fra Trondheim overhodet har sett på eiendommen de nå verdsetter til over 15,3 millioner kroner. Noe som tilsvarer en skattesum på nesten 92.000 kroner. Ikke helt hva Tønnessen hadde sett for seg.

Kjøpt for en halv mill.

Den gamle eiendommen på to mål ble oppført på 1920-tallet av Tønnessens bestefar og har siden vært i familiens eie. Tønnessen kjøpte eiendommen av sin far og hans søsken i 1992 for under en halv million kroner.

Eneboligen består av første etasje, ett loft og en kjeller på cirka 12 kvadratmeter. På eiendommen ligger det også det Tønnessen beskriver som «en låve som holder på å ramle sammen».

Stort havutsikt skal han heller ikke kunne skryte på seg, selv om eiendommen ikke ligger langt fra havet.

— Jeg kan se Oksøy fyr fra loftet og noe av Skutesundet fra stua, men det er det, forteller han.

Han registrerer også at han er mutters alene i nabolaget om å ha fått slik en svimlende sum å betale. De nærmeste naboene har fått tilsendt en eiendomsskatt på mellom 5000-7000 kroner.

Kontaktet kommunen

Tønnessen tok umiddelbart kontakt med kommunen for å be dem rette opp i det han mener må være en en åpenbar og grov slurvefeil.

På telefonen ble han møtt av en kvinnestemme som mente det hele «hørtes underlig ut», men at han måtte sende inn et formelt klagebrev. Noe han reagerer på.

— Det er jo de som har gjort feilen. Da mener jeg at det er de som kan ta en titt på det og ordne opp, sier han og legger til:

— Det virker ikke veldig tillitsvekkende hvis de kan slumse sånn.

Korrekte tall

Prosjektleder for omtakseringsprosjektet, Nils Olav Berge, ber om å høre tallet to ganger når fvn.no tar kontakt.

— Vedkommende må ta kontakt med oss. Hvis det er blitt gjort en feil, så skal vi selvsagt få rettet opp i det, sier han.

Fvn.no har i ettermiddag verifisert at tallene er korrekt.